Русија: У Великом евроазијском партнерству има места и за ЕУ

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЗастава ЕУ
Застава ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Пратите нас
Учешће у Великом евроазијском партнерству отворено је за Европску унију, ако у Бриселу покажу заинтересованост за то, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров за пакистански лист „Њуз интернешнал“.
„Иницијатива председника Русије Владимира Путина за формирање Великог евроазијског партнерства промовише уједињујући програм. Учешће у партнерству отворено је за све државе континента, укључујући чланице Евроазијске економске заједнице, Шангајске организације за сарадњу, Асоцијације нација југоисточне Азије, а ако су заинтересовани, и Европске уније“, рекао је Лавров.

Како је истакао, систематска реализација те иницијативе не само да ће учврстити позитивну међусобну повезаност и повећати конкурентност свих учесника, већ ће постати и основа за изградњу простора мира и стабилности на континенту.

Према речима Лаврова, Русија је заинтересована за јачање сарадње са пакистанским, индијским и другим партнерима у Евроазији због постојања заједничких интереса – осигуравања безбедности и побољшања квалитета живота народа тих земаља.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала