Такмичење „Јуриј Левитан“ – „Јунаци нашег доба“ за новинаре и блогере постало међународно

© Фото : СкриншотТакмичење "Јуриј Левитан"/скриншот
Такмичење Јуриј Левитан/скриншот - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Пратите нас
Такмичење медијске групе „Русија севодња“ за новинаре и блогере „Јунаци нашег доба“ постало је међународно. Осим из Русије, радови пристижу и из Белорусије, Киргизије и Узбекистана. Највише пријава стиже за категорије „ауторски ТВ програм“ и „видео блог“.

Најбољи радови ће ући у ужи избор који ће бити објављен 15. јуна на интернет страници такмичења. Победници ће бити проглашени на церемонији доделе награда која ће се одржати 24. јуна 2021. године у онлајн-формату.

Заинтересовани се могу пријавити за учешће у четири категорије: ауторски ТВ програм, ауторски радио-програм, аудио-поткаст и видео-блог. Наградни фонд износи 80.000 рубаља (867 евра) за сваку номинацију. У такмичењу је могуће учествовати до 5. маја 2021. године на страници пројекта на сајту ria.ru.

„Радови које добијамо за такмичење одлично илуструју трендове у развоју медија. Чињеница да је сада стигло највише видео-радова показује колико је тај формат тражен. Медији се морају томе прилагодити – чак и штампа и радио-станице“, рекао је члан жирија Алексеј Орлов, шеф радија Спутњик на руском језику које је лидер по цитираности у медијима другу годину заредом.

Како је рекао, учесници у такмичењу најчешће у својим радовима говоре о самопожртвовању,узајамном помагању, помоћи, посебно у време пандемије.

Међу јунацима чланака и интервјуа који су примљени на такмичење су и еминентни спортисти, тренери, творци нових програма и технологија, лекари који су дали свој живот током борбе против вируса и студенти који су радили у „црвеној зони“.

Партнери такмичења „Јунаци нашег доба“ су Савез новинара Русије, Radioportal.ru, Лабораториа медиа.

Такмичење „Јунаци нашег доба“ део је догађаја које организује медијска група „Русија севодња“ посвећених 80. годишњици Совјетског информативног бироа који је основан два дана након почетка Великог отаџбинског рата, 24. јуна 1941. године. Од Совјетског информативног бироа воде порекло највеће међународне новинске агенције Русије – агенција „Новости“, РИА „Новости“ и међународна медијска група „Русија севодња“.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала