Завршена истрага против Мирослава Алексића, ускоро одлука о оптужници

© Скриншот, ЈутјубМика Алексић
Мика Алексић - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2021
Пратите нас
Више тужилаштво у Београду завршило је истрагу против редитеља и власника школе глуме Мирослава Мике Алексића, преносе медији.

Сви докази су прикупљени и у наредних неколико дана очекује се одлука тужилаштва о подизању оптужнице.

Подсетимо, истрага против Мирослава Алексића, који је у притвору водила се због сумње да је починио 19 кривичних дела, од којих је осам силовања и 11 кривичних дела полног узнемиравања над девет девојака, међу којима су и глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић.

Адвокат Југослав Тинтор, који заступа две младе глумице, потврдио је за Курир да су у Више тужилаштво у Београду стигли сви докази, укључујући и налазе комисије вештака неуропсихијатара и психолога, која је закључила да су оне трпеле „психичке патње високог интензитета“, преноси Б92.

„Налази вештака који су стигли у тужилаштво иду у прилог томе да су искази које су оштећене дале веродостојни, односно да су оне сведочиле искрено и истинито“, објаснио је Тинтор за Курир.

Мирослав Мика Алексић ухапшен је 16. јануара и од тада је у притвору. Према незваничним информацијама, он је до сада три пута извођен у Више тужилаштво у Београду како би износи одбрану и сваки пут је негирао наводе који га терете.

Током истраге, осим осумњиченог и жртава, саслушани су и сведоци, наложена вештачења. Сви докази су сада у рукама тужилаштва, које има могућност да подигне оптужницу или одустане од гоњења.

Пошто она буде подигнута, следи њено преиспитивање од суда, који може да затражи допуну или је потврди. Тек пошто оптужница буде потврђена, заказује се суђење, за које се може очекивати да буде затворено за јавност с обзиром на кривично дело, али о томе ће се одлучивати тек пошто суђење почне.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала