Бродови руске Каспијске флотиле прелазе у Црно море

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Уђи у базу фотографијаБродови Каспијске флотиле на војним вежбама
Бродови Каспијске флотиле на војним вежбама - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите нас
Више од десет десантних и артиљеријских бродова Каспијске флотиле Русије прећи ће у Црно море у оквиру контролне провере, саопштио је новинарима начелник прес службе Јужног војног округа пуковник Вадим Астафјев.
„У оквиру полагања контролне провере за зимски период обуке више од 10 десантних и артиљеријских чамаца и бродова Каспијске флотиле Јужног војног округа врше међуфлотни прелаз из Каспијског у Црно Море“, наводи се у саопштењу.

Према плану за полагање, посаде чамаца Каспијске флотиле ће у сарадњи са снагама Црноморске флоте учествовати у контролним поморским вежбама. Додаје се да су, према наредби команданта снага Јужног војног округа Александра Дворњикова, за проверу готовости за одбијање поморских и ваздушних десанта укључене јединице поморске пешадије и обалских снага Црноморске флоте и Каспијске флотиле.  

Контролна провера трупа Јужног војног округа током зимског периода обуке врши се према одобреном плану обуке трупа за 2021. годину и има за циљ повећање нивоа борбене и оперативне обуке снага војног округа.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала