Још једна држава укинула ковид ограничења: „Отварамо се за посао“

© AP Photo / Michael ConroyПротести у САД против мера карантина
Протести у САД против мера карантина - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите нас
Гувернер Брајан Кемп изјавио је да је „Џорџија отворена за посао“ од четвртка, поводом укидања ограничења уведених прошле године због ширења корона вируса. Новим, ублаженим мерама, допуштено је људима да седе ближе у ресторанима и окупљају се у већим групама, а у Џорџији није била на снази обавеза ношења маски на отвореном.

Републикански гувернер променио је правила у Џорџији упркос инсистирањима америчких Центара за контролу и превенцију болести и председника Џоа ајидена да би државе требало да се и даље придржавају ограничења.

Кемп је навео да је ублажио мере због жеље да се живот врати у „нормалу“, наглашавајући да наглашава да је економско здравље једнако важно као и борба против болести која је убила више од 19.000 становника Џорџије.

„Многи власници малих предузећа још увек ссу жртве утицаја ког ковид  19 има на нашу економију. Знамо да вредни грађани Џорџије не могу издржати још једну годину која би била као прошла“, навео је Кемп, преноси АП.

Претходно су савезне државе Флорида, Монтана, Ајова, Мисисипи и Тексас ублажиле ограничења и укинуле обавезу ношење заштитних маски. Поред тога, тзв. ковид пасоши су укинути у Тексасу и Флориди. Бела кућа је најавила да неће уводити савезне ковид пасоше због отпора Републиканаца.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала