Кривокапић објавио снимак инцидента са возилом у којем је била његова кћерка /видео/

© AP Photo / Risto BozovicПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите нас
Црногорски премијер Здравко Кривокапић објавио је снимак из службеног возила које је на путу Подгорица-Никшић опколила група грађана која се упутила на протест испред Владе у Подгорици, а у којем је била и његова кћерка.

Подсетимо, они су покушали да спрече пролазак возила Генералног секретаријата Владе, којим је управљао службеник Управе полиције, тако што су сели на хаубу аутомобила.

​​„Да ли сте и на ово мислили, Ђукановићу, када сте јуче казали да ћете се борити за Црну Гору свим средствима? Нећете зауставити ни Црну Гору, ни мене, ни по цену живота. Мир, ред и закон", написао је Кривокапић уз објављени видео.

На снимку се чује се како особа из аутомобила понавља да се ради о службеном возилу полиције.

Полиција: Била угрожена безбедност штићених

Овим поводом огласила се и црногорска полиција наводећи да ће све чињенице и околности у вези са догађајем у Никшићу, посебно околности угрожавања безбедности штићених личности и полицијског службеника, бити утврђене полицијским и тужилачким активностима.

У саопштењу Управа полиције Црне Горе, поводом тврдњи да је полицијски службеник „газио грађане који су протествовали“, наводи да је он вршио посао непосредног обезбеђивања штићених личности, чланова уже породице премијера Здравка Кривокапића, у складу са важећим прописима и објашњава да је, крећући се путним правцем Подгорица-Никшић, службеним моторним возилом, у месту Богетићи, наишао на групу лица која су блокирала путни правац и кретање према Никшићу.

„У немогућности да настави кретање ка Никшићу, а ценећи тренутну ситуацију на блокираном делу пута полицијски службеник који је управљао службеним возилом је уз помоћ никшићке полиције покушао да се врати у Подгорицу“, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, возило у којем су се налазиле штићене личности окружила је група људи која је покушавала да онемогући несметан повратак у Подгорицу, чиме је била угрожена безбедност како штићених личности, тако и полицијског службеника.

„Имајући у виду напред наведено полицијски службеник је покушао да се службеним возилом што пре удаљи са ове локације. Лица која су блокирала магистрални пут окружила су возило и на разне начине активним радњама покушали спречити кретање службеног возила приликом удаљавања са поменуте локације“, наводи полиција, пренеле су „Вијести“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала