Напад на цивилне објекте у Сирији, погинуло пет особа

© AP Photo / Lefteris PitarakisФотографија настала са турске стране турско-сиријске границе, у Чејлапинару, на југоистоку Турске, приказује дим који се вије изнад места Рас ал Ајн у Сирији, 20. октобра 2019.
Фотографија настала са турске стране турско-сиријске границе, у Чејлапинару, на југоистоку Турске, приказује дим који се вије изнад места Рас ал Ајн у Сирији, 20. октобра 2019.  - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите нас
У артиљеријском нападу са територије под контролом Турске у Сирији погинуло је пет цивила, саопштили су у руском Центру за мирење зараћених страна у Сирији.
„Седмог априла у периоду од 18.30 до 19.10, као резултат артиљеријских напада са територије коју контролишу Оружане снаге Турске на насељена места у округу Тел Рифат, провинција Алеп, погинуло је пет цивила. Повређено је шест особа, укључујући двоје деце“, саопштили су у Центру.

Раније је сиријска агенција САНА, позивајући се на локалне изворе, јавила да су турска војска и оружане формације које она контролише, напали предграђа градова Тел Рифат и Африн који се налазе у провинцији Алеп, на северу Сирије. Том приликом је било испаљено око 200 ракета и друге муниције. Резултат напада: материјална штета на кућама локалних становника и инфраструктурним објектима.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала