Немачка комисија за вакцинацију: Подаци о „Спутњику Ве“ изгледају веома добро

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине "Спутњик Ве"
Производња вакцине Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите нас
Објављени подаци о руској вакцини „Спутњик Ве“ (Sputnik V) изгледају веома добро, рекао је председник сталне комисије за вакцинацију при институту „Роберт Кох“ (STIKO – немачки регулатор за проучавање и одобрење вакцина) Томас Мертенс.
„Може се рећи да објављени подаци делују веома добро. И уколико вакцина буде проверена и одобрена, ја лично не бих имао ништа против њене употребе“, рекао је Мертенс за телевизију „ЗДФ“.

Коментаришући ситуацију са меморандумом о могућим испорукама руске вакцине Баварској, Мертенс је рекао да то сматра „у основи позитивним“.

„Знам за ту вест, као и ви, из медија. Сматрам да су сада покушаји да се обезбеде вакцине у основи позитивни“, рекао је Мертенс.

Према његовим речима, „не сматра убедљивим“ то да се ова преднаруџбина реализује као „једнострани поступак Баварске“, али није појаснио каква је алтернатива тој одлуци и да ли немачка влада треба да преузме на себе преговоре са руском страном по том питању.

Баварска је раније саопштила да ће „Спутњик Ве“ бити испоручен у случају да вакцину одобри Европска агенција за лекове.

Претходно је саопштено да је Министарство здравља Баварске потписало меморандум о разумевању са Руским фондом за директне инвестиције о могућим испорукама у ову покрајину вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V).

Немачка канцеларка Ангела Меркел више пута је саопштавала да је Берлин спреман да купи вакцину „Спутњик Ве“, након регистрације у ЕУ.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала