Поклонска: Зеленски није у стању да гарантује мир у Донбасу

© Sputnik / Дмитрий Макеев / Уђи у базу фотографија Заменица председника комитета Државне думе за међународне односе Наталија Поклонска
 Заменица председника комитета Државне думе за међународне односе Наталија Поклонска - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите нас
Заменица председника Одбора за међународне послове Државне думе Русије Наталија Поклонска сматра да актуелни председник Украјине Владимир Зеленски није у стању да гарантује мир у Донбасу.
„Постизање мира у Донбасу један је од кључних задатака. Ситуација са Донбасом у 21. веку, након лекција из Другог светског рата, генерално је некаква бесмислица. По мом мишљењу, потребан је неки компромис, јер председник Зеленски није у стању да гарантује мир, ред и безбедност. Људи му мало верују, јер нема правих дела, само лепе речи“, изјавила је Поклонска.

Зеленски је после посете Донбасу, где је обишао положаје украјинске војске, изјавио нешто раније да се лично уверио да је ситуација у том региону напета.

Пре тога је шеф кабинета руског председника Дмитриј Козак рекао да Русија може стати у заштиту становника Донбаса, ако буде на то била принуђена. Козак је додао и да посета Зеленског Донбасу неће довести до ескалације сукоба на истоку Украјине, али је нагласио да се Кијев „игра ватром“. Он је изразио сумњу да САД подстичу Кијев на ескалацију сукоба у Донбасу.

Подсетимо, ситуација у Донбасу заоштрила се крајем фебруара. У региону се практично сваки дан бележи размена ватре, укључујући уз употребу минобацача и бацача граната. Стране се међусобно оптужују за погоршање ситуације.

Од 27. јула прошле године на снази су и додатне мере за обезбеђивање примирја.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала