Раде Богдановић за Спутњик: Дерби ћемо памтити по томе што се оженио Гроф /видео/

© SputnikРаде Богдановић
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите нас
Раде Богдановић, некадашњи фудбалски репрезентативац, гостујући у специјалном издању емисије Спутњик спорт – Миљанов корнер, истакао је да 7. април неће бити упамћен по вечитом фудбалском дербију, за који каже да није пружио навијачима лепоту фудбалске игре.
Миодраг Гроф Божовић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2020
Гроф Божовић за Спутњик: На Маракани лопта другачије скаче

У шаљивом тону, некада сјајни нападач бројних клубова, између осталих и Атлетико Мадрида, апострофирао је „нешто друго“.

„Овај дерби ћемо памтити по томе што се на тај дан оженио Гроф Божовић“, нашалио се Богдановић.

Дуел Црвене звезде и Партизана завршен је резултатом 1:0, а једини гол постигао је Мирко Иванић.

„Дерби је сам по себи испунио очекивања, она на која смо навикли, било је борбености, трке, тензије, али и веома мало фудбалских потеза, мало игре на технику. Иванић је одиграо добро, имао је неколико добрих потеза, евидентно је да има техничке квалитете који одударају од осталих фудбалера, поготово од Секуа Санога и када игра поред њега ти квалитети долазе до изражаја. У првом полувремену је Звезда одиграла лоше, да ли су такве биле тактичке замисли, да ли су морали тако да одиграју, али је јако тужно било гледати да Саного организује игру“, навео је Богдановић.

Према његовим речима, Партизан је морао да изгуби утакмицу.

„Када неког самељете као што је Партизан самлео Звезду у првом полувремену, када јој је дозволио само један шут у оквир гола, када не искористите те шансе, онда вас и Бог казни. Примили су гол из корнера, имали су добру контру која је резултирала пречком, али када је Звезда дала гол осетило се да немају снаге у игри, да су потонули. Нису искористили своје шансе, реално је да су морали да изгубе после такве доминације у првих 45 минута“.

Од свих фудбалера, Богдановићу су пажњу скренули – голмани.

 „Оба голмана су озбиљна класа, не само српског фудбала, озбиљна класа би били и да су у неким од европских лига, уз утакмице у утакмицу то показују. Од осталих играча, има неколико надарених, али је рано говорити о њима“, закључио је Богдановић.

► Спектакуларни вечити дерби – тензије, картони, шансе за Партизан и Иванић за победу Звезде! /видео/

► Станковић једва спречио сузе: Са овим момцима идем било где /видео/

► Станојевић честитао Звезди титулу коју још није освојила

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала