Слобода Мићаловић о Нушићевој „Пучини“: Никад не знаш кад ћеш се насмејати а кад - препознати

© Фото : Небојша БабићСлобода Мићаловић као Јованка Недељковић
Слобода Мићаловић као Јованка Недељковић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Грађанска драма „Пучина“ Бранислава Нушића прича је о београдском животу, о неверној жени, о распаду брака и трагичној смрти. То је трагедија на којој публика није плакала, већ се смејала, и то себи, говорио је Нушић.

Слобода игра једну од јунакиња овог комада који ће премијерно бити изведен 10. априла на сцени Југословенског драмског позоришта у режији Егона Савина.

Насмејати се или се препознати

За лик Јованке Недељковић истиче да је један од оних за који се с правом каже да је Нушић велики у препознавању психологије и менталитета нашег народа.

„Однос јаких жена и слабих мушкараца, однос слабих жена и јаких мушкараца, које су нам почетне тачке, где се сударамо, где мимоилазимо, само су неки од проблема који ће нас забринути, али и насмејати.“ 

© Фото : Небојша БабићНенад Јездић и Слобода Мићаловић у представи „Пучина“
Слобода Мићаловић о Нушићевој „Пучини“: Никад не знаш кад ћеш се насмејати а кад - препознати - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Ненад Јездић и Слобода Мићаловић у представи „Пучина“

Према њеном мишљењу, Јованка, главни женски лик који тумачи, спремна је да учини многе ствари; задатак глумице био је да покуша да оправда сваки њен поступак.

„Нека ми опросте сви, али је први пут да сам мислила само на себе, на своје колеге, на своју представу“, каже популарна глумица и додаје да никада није желела да подилази публици, али је увек имала свест о томе да не сме да је разочара.

Ја најбоље знам кад сам добра

„Ја ипак најбоље знам када сам добра, а када лоша и то ме боли или увесељава. Нико не воли критику, али ја знам када сам дала свој максимум, а то сам пружила овој представи.“ 

Грађанска драма „Пучина“ Бранислава Нушића прича је о београдском животу, о неверној жени, о распаду брака и трагичној смрти. То је трагедија на којој публика није плакала већ се смејала, и то себи, говорио је Нушић о свом комаду.

© Фото : ЈДППлатак за представу „Пучина“
Слобода Мићаловић о Нушићевој „Пучини“: Никад не знаш кад ћеш се насмејати а кад - препознати - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Платак за представу „Пучина“

Комад који је први пут изведен у ЈДП-у у режији Дејана Мијача 1977. године, овај пут на сцени оживеће Ненад Јездић, Слобода Мићаловић, Љубомир Бандовић, Весна Станковић, Бојан Лазарев, Цвијета Месић, Јована Беловић, Бојан Димитријевић, Небојша Миловановић и Горан Шушњик у алтернацији, Маја Колунџија Зорое, Марко Баћовић и Богдана Обрадовић.

© Фото : Небојша БабићПоред режије, Егон Савин потписује адаптацију, сценографију и избор музике. Костимограф је Лана Цвијановић а за сценски говор је била задужена Љиљана Мркић Поповић.
Слобода Мићаловић о Нушићевој „Пучини“: Никад не знаш кад ћеш се насмејати а кад - препознати - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Поред режије, Егон Савин потписује адаптацију, сценографију и избор музике. Костимограф је Лана Цвијановић а за сценски говор је била задужена Љиљана Мркић Поповић.

Прочитајте још:

Како је херој постао хероиона

Хандкеова прича о дивљем дечаку и друштву које га мучи говором на сцени ЈДП-а

Игор Ђорђевић: Јавни простор је постао нехигијенско место

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала