„Амазон“ купује пропале тржне центре — у шта ће их претворити?

CC0 / Pixabay / Тржни центар
Тржни центар - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Пратите нас
Компанија „Амазон“, која је и сама утицала на пропадање тржних центара у Сједињеним Државама, откупила је у последњих неколико месеци низ тржних центра и претворила их у дистрибутивне центре за своје растуће царство интернет трговине.

Како је објавио Ен-Би-Си, прошлог месеца малопродајни гигант са седиштем у Сијетлу добио је одобрење за претварање тржног центра у Батон Ружу у Луизијани у дистрибутивни центар површине 3,4 милиона квадратних метара.

Истог месеца, „Амазон“ је добио одобрење да тржни центар у Ноксвилу у Тенесију претвори у дистрибутивни, површине 220.000 квадратних метара.

Ови пословни договори уследили су након одлуке локалног одбора за планирање у Ворчестеру да „Амазону“ дозволи да градски тржни центар „Гриндејл“ претвори у дистрибутивни центар површине 121.000 квадратних метара.

Анализа компаније „Корсајд рисерч“ показала је да је између 2016. и 2019. године „Амазон“ претворио око 25 тржних центара у дистрибутивне објекте.

Тај би темпо требало да се убрза усред новонасталог стања у малопродајном окружењу, које не само да се суочило са континуираним растом интернет куповине, већ га је пандемија ковида 19 готово десетковала. Ово је ставило власнике тржних центара у позицију да морају да траже начине да монетизују средства која пропадају алармантном брзином.

„Волстрит журнал“ је прошлог лета известио да је „Сајмон проперти груп“, највећи власник тржних центара у тој земљи, у преговорима са „Амазоном“ да своје робне куће претвори у „Амазонове“ дистрибутивне центре.

Ти разговори наводно су били усредсређени на претварање продавница које су раније или тренутно заузимали „Џеј Си Пени“ и „Сирс холдинг“, а оба бренда поднели су захтев за заштиту од банкрота и најавили планове за затварање десетина продавница широм државе, пренео је Б92.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала