Бивши главнокомандујући Црноморске флоте: Америчке бродове ставити на нишан

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаАмерички носач авиона у Црном мору под пратњом фрегате „Адмирал Есен“
Амерички носач авиона у Црном мору под пратњом фрегате  „Адмирал Есен“ - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Пратите нас
Бродове америчке морнарице који се буду налазили у Црном мору не би требало само „пратити“, већ их ставити на нишан како би се избегле било какве провокације, изјавио је бивши главнокомандујући Црноморске флоте Владимир Комоједов.
„Првенствено треба узети у обзир колико бродова ће бити уопште послато, а затим, поред стандардне процедуре праћења њиховог кретања, требало бих их све ставити и на нишан како би се избегле могуће провокације од стране америчке војске“, нагласио је он.

Руски адмирал у пензији је такође рекао и да се у последњих неколико година активност америчке морнарице у Црном мору драстично увећала, уз константно кршење конвенције из Монтреа која регулише број страних бродова у тој акваторији, као и колико они смеју уопште да ту буду присутни.

Претходно је амерички ТВ канал Си-Ен-Ен, позивајући се на војне изворе, саопштио да би Америка због „пораста активности Русије“ у близини граница Украјине могла да упути војне бродове у Црно море. Међутим, Пентагон није коментарисао ове медијске извештаје.

Нешто мало касније је турска телевизија НТВ саопштила да су америчке власти обавестиле званичну Анкару да ће два америчка брода следеће седмице проћи кроз Босфор у Црно море.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала