Блокирана зграда Министарства одбране Јерменије: Жене евакуишу хеликоптером /видео/

© Sputnik / StringerЕвакуација запослених из зграде Министарства одбране Јерменије
Евакуација запослених из зграде Министарства одбране Јерменије  - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Пратите нас
Породице војника, несталих током сукоба у Нагорно-Карабаху, блокирале су зграду Министарства одбране Јерменије, након чега је започета евакуација жена из зграде хеликоптером.

Како су саопштили извори Спутњика из Министарства одбране Јерменије, предност имају труднице, жене које имају проблеме са здрављем и особе које су се осећале лоше претходне ноћи.

Породице несталих су блокирале улазе у зграду Министарства одбране Јерменије 8. априла. Од четвртка ујутру ниједан запослени није могао изаћи из зграде. На лицу места дежурају полицајци.

Раније је саопштено да су родитељи несталих и заробљених покушали да упадну у зграду Министарства. Они захтевају састанак са министром одбране и начелником Генералштаба Оружаних снага Јерменије. 

Породице и рођаци несталих повремено одржавају протесте код зграде владе и Министарства одбране, захтевајући да се убрза потрага. Инсистирају на томе да се нестали војници налазе у заробљеништву у Азербејџану.

Раније су председник Азербејџана Илхам Алијев и министар спољних послова Џејхун Бајрамов изјавили да је у складу са трилатералном изјавом о Карабаху, Баку предао Јеревану све заробљенике, који су ухваћени током војних операција у Карабаху.

Подсетимо, крајем септембра 2020. године у Нагорно-Карабаху су настављена борбена дејства, што је довело до жртава међу цивилним становништвом. Јерменија и Азербејџан су се 10. децембра, уз посредовање Русије, договорили да у потпуности прекину ватру и размене заробљенике и тела погинулих.

Јереван је такође предао Бакуу и Келбаџарски, Лачински и Агдамски рејон. У региону су распоређени руски мировњаци.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала