Коха: Приштина поново уводи мере реципроцитета Београду?

© AP Photo / Visar KryeziuЛидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти
Лидер покрета Самоопредељење Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Пратите нас
Влада у Приштини на челу са Аљбином Куртијем поново ће увести мере реципроцитета Београду, тврди приштински лист „Коха“, позивајући се на изјаву портпарола владе тзв. Косова.

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти најавио је уочи парламентарних избора 14. фебруара да ће, у случају победе, увести мере реципроцитета између осталих и за остатак Србије.

Сада 17 дана по избору за премијера, очекује се да испуни то обећање, пише „Коха“ и наводи да ће мере бити уведене „свакој држави која негира суверенитет Косова“.

Портпарол такозване владе Косова рекао је за тај лист да ће реципрочне мере ступити на снагу и да је то „право које проистиче из једнакости, суверетнитета и независности државе да заштити своје грађана од арбитрарног понашања и кршења његових права које чине друге земље“.

„То је обавеза за владу и премијера Куртија да заштити грађане Косова и у интересу је државе Косово“, навео је портпарол владе.

„Реципрочне мере ће уследити за сваку државу, укључујући и Србију, у свим областима где су једностране акције које крше принцип једнакости и потписане споразуме“, додаје се у изјави листу „Коха“, преноси Б92.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала