Одржана комеморација Тозовцу

© Фото : screenshot/Vecernje novostiКомеморација Тозовцу
Комеморација Тозовцу - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Пратите нас
Породица, колеге, пријатељи и поштоваоци опростили су се данас од Предрага Живковића Тозовца на комеморацији која је уприличена у Комбанк дворани поводом смрти барда српске народне музике.

Бројне колеге дошле су Комбанк дворану да се опросте од Тозовца и одају му почаст, а међу њима су Жељко Јоксимовић, Неда Украден, Снежана Бабић, Ана Бекута, Мерима Његомир, Саша Матић и многи други.

Комеморацији је присуствовао и председник Народне скупштине Ивица Дачић.

Живорад Жика Ајдачић, генерални секретар културне заједнице Србије предложио је да се на државном нивоу установи награда „Предраг Живковић Тозовац“, наводећи да „нема политичара ни јавне личности која није ценила Тозовца“.

На великом платну Комбанк дворане емитовани су велики хитови Предрага Живковића Тозовца као што су „Јесен у мом сокаку“ и „Празна чаша на мом столу“.

„Тозовац је био певач, музичар, водитељ, много бољи од професионалаца, поета“, рекао је хармоникаш Љубиша Павковић и велики пријатељ певача.

Од Тозовца су се опростили и његов кум Ратко Рађеновић и хармоникаш Миша Мијатовић.

„Тозовац је био звезда водиља за све који су се бавили музиком у Краљеву. Био је мој идол, бринуо је о нама. Звали смо га Бата Тоза“, казао је Мијатовић.

Предраг Живковић Тозовац преминуо је 6. априла од последица вируса корона, а биће сахрањен данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала