Тадић први пут омануо и Ајакс је сурово кажњен: Могао бих да заплачем

© AP Photo / Stefano NicoliФудбалер Душан Тадић
Фудбалер Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Пратите нас
Кратак је пут од хероја до трагичара, то професионални спортисти најбоље знају. Управо то је био случај са Душаном Тадићем, лидером Ајакса, који је асистирао за први гол свог тима против Роме, да би касније промашио пенал, а Италијани стигли до преокрета - 1:2.

Био је то први пут да је капитен Ајакса и фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић промашио једанаестерац ове сезоне после 14 узастопних погодака са „креча“.

Претходни пут био је непрецизан против Твентеа (1:2) 5. децембра у холандском шампионату. 

Али и најбољима се догоди. Све је то фудбал, живот... Победе и порази су саставни део спорта, зна то одлично и 32-годишњи Тадић.

​„Ово боли. Питате ме да ли бих могао да заплачем? Наравно да бих могао. Јер, фудбал је емоција“, поручила је десетка Ајакса за холандски РТЛ7, која је у каријери извела чак 74 пенала, од којих су 62 реализована.

Како је објаснио холандским медијима, није ни помишљао да ће фантастичној серији реализованих пенала баш сада доћи крај.

Нокаут – решење малог Холанђанина за „лоповски“ принцип фудбалске игре /видео/

„Наравно да је требало да буде 2:0. Нисам очекивао да промашим. Али и после мог промашаја смо имали велики број прилика да постигнемо гол. Испромашивали смо се против Роме. Сматрам да смо заслужили бољи резултат, али ово је добра лекција. Морамо да победимо у реваншу у Риму“, оптимиста је момак из Бачке Тополе. 

И не само да је Дућа Тадић први пут ове сезоне био непрецизан са 11 метара, већ је то што је омануо при резултату 1:0 да дуплира предност, проузроковало да „копљаници“ од Роме приме два гола, и да  изгубе први пут после 24 узастопна меча.

Давно беше 9. децембар, када је на „Јохан Кројф арени“ Аталанта са играчем више славила резултатом 1:0 и пласирала се у осмину финала Лиге шампиона, док је Ајакс завршио у Лиги Европе, где сада после првог четвртфиналног меча са Ромом, у Риму мора да јури заостатак (1:2).

► Србину се затварају врата – све због наследника „правог Роналда“

► Тадић од хероја до трагичара, Загрепчани разочарали после историјске победе

► Потез Рајка Митића који је изазвао буру у Југославији

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала