Бивши 16. тенисер света предводи играче на челенџеру у Београду

© AFP 2023 / JFKНемачки тенисер Филип Колшрајбер
Немачки тенисер Филип Колшрајбер - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2021
Пратите нас
Београд ће овог пролећа бити престоница светског тениса, град у ком ће се одржати четири тениска турнира – два мушке и два женске категорије.

Први на реду је турнир мушке категорије, али не главни догађај Србија опен, већ челенџер из серије 125 који ће креће 12. априла.

Миљанов корнер - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Ђоковић о великом повратку тениса у Београд /видео/

Организатори објавили су листу учесника и нека звучна имена налазе се на списку, а сигурно највеће је Филип Колшрајбер, некадашњи 16. тенисер света, а данас ветеран и један од најискуснијих играча на туру.

Поред Колшрајбера, ту су и Дамир Џумхур, Факундо Багнис, Таро Данијел, док листу комплетирају: Бењамин Бонзи (ФРА) 124. на свету, Роберто Карбаљес Баена (ШПА) 96. на свету, Францисцо Черундоло (АРГ) 115. на листи, Јевгени Донској (РУС) 128, Федерико Гајо (ИТА) 142, Даниел Елахи Галан (КОЛ) 113, Талон Грикспур (ХОЛ) 140, Антоан Оан (ФРА) 131, Филип Колшрајбер (НЕМ) 112. на свету, Јозеф Ковалик (СВК) 129, Брендон Накашима (САД) 143, Артур Риндеркнек (ФРА) 127, Јуриј Родионов (АУС) 141. на свету.

Челници турнира објавили су и да су специјалне позивнице добили талентовани Хамад Међедовић, Пеђа Крстин и Марко Миладиновић.

Четворица тенисера ће путем квалификација изборити пласман у главни жреб.

Ово је само загревање за Србија опен који је на програму од 19. до 25. априла, на ком ће учествовати, између осталог, Новак Ђоковић, Доминик Тим, Гаел Монфис...

Месец дана касније у Београду ће се играти и ВТА турнир, као и челенџер за даме.

Опширније о организацији турнира, довођењу највећих звезда у Београд, као и амбицијама за будућност слушајте од Ђорђа Ђоковића који је био гост „Миљановог корнера“.

Скандал у Боготи – да ли је ово „крађа века“? /видео/

Ђере фуриозном игром до новог АТП финала

Ђоковић о великом повратку тениса у Београд /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала