Кнежевић „вреле крви“ је изабрао прави пут, а за Спутњик каже: „Заувек уз Србију!“

© Фото : Јутјуб / AS MONACOДејан Кузмановић
Дејан Кузмановић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2021
Пратите нас
Марко Арнаутовић, Бојан Кркић, Марко Марин, Александар Драговић, Саша Калајџић – то су момци који нажалост нису дошли до прилике да понесу дрес државе њиховог порекла, Србије, али је понављање таквих случајева изгледа прошлост за српски фудбал, што показује пример Дејана Кузмановића.
Илија Крајновић - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2021
Американци су мислили да је Рус, а он је млади Србин коме је посао да буде „у рову“ и – „бије људе“

Момак рођен у француском Лиону 2004. године се правовремено нашао на радару надлежних у Фудбалском савезу Србије и добио је позив да се прикључи селекцији играча млађих од 17 година, за предстојеће пријатељске утакмице против Босне и Херцеговине.

Колико је то важно за 17-годишњака, сведочи и чињеница да је његов клуб, Монако, објавио званично саопштење у ком изражава велико задовољство због одлуке младог дефанзивца да прихвати позив Србије, иако је по рођењу добио опцију и да понесе дрес Француске.

Кузмановић се није двоумио, као што то није био случај ни при ранијим позивима, али због пандемијских околности није могао да се стави на располагање српском тиму, практично одлуком клуба.

Ствари су, бар судећи према реакцији управе Монака, сада боље него током претходне године и нема више препрека да Кузмановић обуче дрес Србије.

„Веома сам поносан што сам позван у репрезентацију. Ово је тек почетак. Заувек ћу бити уз Србију да дам најбоље од себе и да постанем најбољи“, кратко је прокоментарисао млади Кузмановић позив под заставу Србије за Спутњик спорт.

​Дејанова мајка је Албанка, отац је Србин, рођен у Француској, али је младић под јаким утицајем „српске крви“.

„Ја сам Србин, иако сам одрастао као Француз. Поносан сам на своје корене. Био сам стидљив, повучен, променио сам се, сада сам борац, прихватам само победе јер сам рано отишао од куће, са 13 година“, говорио је Кузмановић пре неколико година за сајт свог клуба из Кнежевине.

Идол му је, каже – Немања Видић, а тренер Ману Дос Сантос, са којим Дејан ради у Монаку каже да је млади Србин ретка појава у свету фудбала.

„Његов квалитет је дуел игра, то је реткодст у данашњем фудбалу. Многи дефанзивци се ослањају на предвиђање, на одузимање лопти, али немају равнотежу ни снагу у дуелу са противником“, истакао је Дос Сантос.

Кузмановић своје фудбалско, али и лично знање, стиче у академији Монака, где има идеалне услове за рад. И то је оно што га највише занима.

„Рад, рад и само рад“, рекао је Кузмановић говорећи у репортажи о тренинг центру клуба из Кнежевине.

► Нокаут – решење малог Холанђанина за „лоповски“ принцип фудбалске игре /видео/

► Србину се затварају врата – све због наследника „правог Роналда“

► Бог у Мадриду, „мистер“ у Енглеској, одбачен у Србији – година од одласка поносног Ужичанина

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала