Малта даје туристима до 200 евра ако остану три дана

© Sputnik / Милена ЦмиљанићМалта, Валета
Малта, Валета - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2021
Пратите нас
У жељи да оживи своју туристичку индустрију, Малта планира да понуди страним посетиоцима и до 200 евра ако остану најмање три дана на медитеранском острву овог лета, изјавио је министар туризма Клејтон Бартоло.

Бартоло је рекао да ће, када већина антипандемијских мера буде укинута до 1. јуна, туристима који резервишу летњи одмор директно преко локалних хотела бити поклоњен новац, објавио је Ројтерс.

Бартоло је рекао да ће туристи који резервишу смештај у хотелу са пет звездица добити 100 евра од туристичке управе Малте, а хотел ће додати још 100, пренео је Танјуг.

У сличном аранжману они који се одлуче за хотел са четири звездице добиће укупно 150 евра, а они који резервишу хотел са три звездице добиће 100 евра.

Подаци Светског савета за путовања и туризам показују да туристичка индустрија директно и индиректно чини више од 27 одсто економије Малте, али је тај сектор угрозила пандемија ковид-19.

Земља је привукла више од 2,7 милиона страних посетилаца у 2019. години, али бројке су опале за више од 80 одсто од почетка пандемије вируса корона у марту 2020. године.


О утицају пандемије на туризам за Спутњик је говорила министарка Татјана Матић 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала