Обустављена истрага за злочине над Србима

© AP Photo / Amel EmricБосанке заставе
Босанке заставе - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2021
Пратите нас
Тужилаштво БиХ наредило је да се због смрти осумњичених обустави истрага против бивших високих функционера Хрватске војске и ХВО-а, појединаца из политичког врха Хрватске, као и непосредних извршилаца злочина над Србима на подручју Чапљине.

У извештају Гласа Српске се наводи да су саговорници бањалучког дневника истакли да је нормално да се након смрти осумњиченог обустави истрага, али да није нормално да Тужилаштво годинама не предузима никакве кораке против осумњичених за злочине над Србима, поготово у предметима у којима су осумњичени високопозиционирани војни и политички званичници и то за најтежа кривична дела, преноси РТРС.

Дугогодишњи инспектор Министарства унутрашњих послова Републике Српске Симо Тушевљак рекао је да ово није ни први, ни последњи случај у којем Тужилаштво БиХ не чини ништа када је реч о злочинима над Србима.

„Епилог бројних извештаја о почињеним кривичним делима ратног злочина над српским војницима и цивилима је да се по њима ништа не предузима и не поступа док осумњичени не умру. Онда обавесте МУП да се истрага обуставља“, изјавио је Тушевљак.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала