Поледица за Спутњик: Плачем што нам ни жреб за куп није регуларан, Партизан је оштећен!

© Фото : Принтскрин/Јутјуб/ФССЖреб за Куп Србије
Жреб за Куп Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2021
Пратите нас
Не може без циркуса у напаћеном српском фудбалу. Нови скандал догодио се у петак на извлачењу за полуфиналне парове Купа Србије, а јавност о томе алармирао је на друштвеним мрежама Мирко Поледица, председник синдиката професионалних фудбалера „Независност“.

У просторијама Фудбалског савеза Србије на Теразијама, у петак у 13 часова одржан је жреб за полуфинале. И како ригорозне мере због пандемије вируса корона налажу да он буде обављен у присуству што мањег броја људи, јасно је да су организатори морали путем путем званичног Јутјуб канала ФСС да уживо обавештавају јавност шта се догађа на жребу .

Према коментарима оних који су пратили шта се све дешава, многи су били незадовољни организацијом, апострофирајући да делује као неко кућно извлачење и да су направљени бројни пропусти.

А највећи је онај у којем женска особа склања куглицу у којој се налази име Партизана, а потом исту враћа, док представник Радника из Сурдулице, затим руком извлачи куглицу Војводине, која је претходно била једина у стакленом бубњу, пре него што је враћена куглица с Партизановим именом.

Фудбалери Партизана славе победу против Металца - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2021
Партизан је изгубио дерби и титулу, али је добио нешто непроцењиво /видео/
Јасно је да је он већ могао да зна где је која куглица, што је код навијача црно-белих изазвало револт, с обзиром на то да је извлачење било везано за домаћинство другог пара између Војводине и Партизан, јер је претходно утврђено да Црвена звезда дочекује Радник из Сурдулице.

О очајном жребу ФСС за Спутњик је своје виђење ситуације изнео Мирко Поледица, бивши фудбалер и актуелни председник синдиката „Независност“.

„Жреб је претворен у циркус. Где то има да члан клуба који је учесник полуфинала Купа Србије извлачи куглице за други пар? Ја не мислим да су они то намерно урадили, али да је било нерегуларно ту нема дилеме. Морамо направити разлику између намере и нерегуларности. Жена која је извадила Партизанову куглицу, могла је у њу да стави кликер, да уради шта год хоће, јер на сминку који је нама доступан њена рука с куглицом излази из кадра и ми не видимо тачно шта она ради. Не оптужујем никога за намеру, само истичем да је нерегуларно 100 одсто. Директно се утицало на одлуку о домаћинству на мечу Војводина - Партизан“, резигниран је Поледица.

​Председник синдиката професионалних фудбалера „Независност“ сматра да Партизан и те како има права на жалбу после свега што се догодило.

„Црно-бели имају основа да се жале. Био сам играч Војводине, навијам за тај клуб, и то ме моје лично право, али Партизан је оштећен. Немам никакву злу намеру, већ сам жељан, као и многи људи у Србији да гледам поштену утакмицу, поштен фудбал... Плачем за тим, јер ни жреб не може да буде регуларан. Оно је личило на циркус, на спрдњу, а могли су лепо да се спреме и да виде како то УЕФА ради на сваких 15 дана имају жребање. Мора да постоји неки минимум услова, а они су од свега направили спрдњу. Сви који смо видели како је изгледао жреб за полуфинале Купа Србије имамо летитимно право да изразимо незадовољство и кажемо да је све што се догодило у просторијама ФСС, било нерегуларно. Зато ме уопште не чуди што све мање људи у Србији гледа фудбал, доста им је понижавања и лажи“, закључио је Мирко Поледица.

Остаје да се види да ли ће се неко од челника Партизана огласити наредних дана и затражити да се понови извлачење о домаћинству полуфиналног сусрета Војводине и Партизана, који је тренутно заказан на стадиону „Карађорђе“ 21. априла.

► Јавор бацио Звезди рукавицу у лице: У друштву смо Милана и Хофенхајма

► Лалатовић беснео на конференцији: Нисам ни глуп, нити луд, нека сви знају – одлазим! /видео/

► Судар вечитих у Купу Србије могућ тек у финалу: Звезда на Радник, Војводина на Партизан

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала