Протест испред никшићког Центра за безбедност /видео/

© Sputnik / screenshot/Portal Antena M - NkПротест испред никшићког Центра за безбедност
Протест испред никшићког Центра за безбедност - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2021
Пратите нас
Више десетина грађана Никшића окупило се вечерас испред зграде Центра за безбедност у том граду где су, како преноси Антена М, приведени неки учесници данашњег протеста на Богетићима.

Антена преноси како ће они вероватно бити пуштени, али су се грађани окупили у знак протеста, јер ће, како кажу, и они доћи на ред за саслушања.

 

„Комитама“ прекршајне пријаве

Из никшићке полиције казали су „Вијестима“ да поводом блокаде пута Никшић–Подгорица позивају све учеснике који су „прекршили Закон о јавном реду и миру, Закон о јавном окупљану и Закон о безбедности саобраћаја“.

„Блокада саобраћајнице је снимана и свим учесницима блокаде који су прекршили један од поменутих закона биће уручене прекршајне пријаве, док ће они који су прекршили Закон о јавном реду и миру бити спроведени судији за прекршаје. Имамо и лица која су ометала полицијске службенике у вршењу службене дужности“, казали су из никшићке полиције.

Како су рекли, свима који су прекршили било који закон биће уручени прекршајни налози, које год окупљање да је у питању.

У непотписаном допису „иницијативног одбора слободних грађана Црне Горе“ наводи се да се блокаде спроводе „због перфидних намера Владе Црне Горе, којима кроз измене одлука о критеријуму за стицање црногорског држављанства желе да омогуће стицање држављанства за 62.000 странаца, већином држављана Русије и Србије, након чега би они по Уставу били уписани у бирачки списак“, преносе Вијести.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала