Генерал Ивашов: Вашингтон дао зелено светло Албанцима за војну базу

© Sputnik / Борис Приходько / Уђи у базу фотографијаЛеонид Ивашов
Леонид Ивашов - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2021
Пратите нас
Оправдана је забринутост Срба због планова Албанаца да направе војну базу за своје јединице на брду Црнуша недалеко од северне Косовске Митровице, изјавио је бивши начелник Главне управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране Русије, генерал Леонид Ивашов, наводећи да су Албанци за то добили зелено светло од Вашингтона.

Американци су неискрени кад кажу да је то аутономна одлука Албанаца са Косова, истакао је пензионисани генерал-пуковник Руске Федерације за „Новости“.

„Кад би неки амерички пуковник, да не кажем генерал, или важнији политичар, рекао косовским Албанцима да не праве такву базу разговора о томе више не би било“, указао је Ивашов, који је председник Академије за геополитичке проблеме.

Образлажући став да су Албанци добили зелено светло за базу на Црнуши, Ивашов је рекао:

Американци су стално попуштали Албанцима и правили се да не виде шта они раде. Присетимо се да је Медлин Олбрајт била главни србомрзац, није могла, а ни данас не може да смисли православне Словене, пре свега Русе и Србе. Она је и промовисала зликовца Хашима Тачија“.

Подсетимо, приштински медији су недавно објавили да ће косовске безбедносне снаге изградити базу на једном од највиших брда у северном региону Косова и Метохије са ког се, као на длану, виде све четири општине на северу са већинским српским становништвом и десетине села — Вучитрн, Северна Митровица, Звечан и део Зубиног Потока.

Изградња највеће базе Косовских безбедносних снага на брду Црнуша у близини била је и тема емисије Свет са Спутњиком:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала