Како од спектакла направити срамоту – на амерички начин /видео/

© AFP 2023 / ELSA/Getty ImagesКајри Ирвинг и Денис Шрудер у сукобу
Кајри Ирвинг и Денис Шрудер у сукобу - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2021
Пратите нас
Дуел Лос Анђелес Лејкерса и Бруклин Нетса требало је да буде тема вечери НБА лиге, али је од свега добијена само још једна утакмица за заборав.

Први разлог тога што се пред меч очекивало да од спектакла не буде ништа је то што су чак три велике звезде због повреде морале да пропусте овај дуел.

Бруклину је фалио Џејмс Харден, док Лејкерси нису могли да рачунају на Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса.

И поред тога што је актуелни шампион био далеко више ослабљен, успео је да савлада екипу која је имала други најбољи однос победа и пораза у целој лиги.

Све до средине треће деонице резултат је био неизвестан, а онда су Лејкерси направили серију и муњевито дошли до предности од 17 поена која је наставила да расте.

Други разлог за незадовољство навијача десио се почетком трећег квартала, када су Кајри Ирвинг и Денис Шрудер добили искључујуће грешке.

„Мислим да није било потребе за тиме. То је био несрећни сплет околности због којег сам морао да напустим екипу. Искрено, не знам ни шта сам урадио, али избацили су ме, тако да се извињавам саиграчима“, рекао је Шрудер после меча.

Ирвинг и Шрудер нису ушли у физички сукоб. Нису се побили, нити су урадили било шта што је утицало на било кога сем на њих двојицу.

Плејмејкери супротстављених екипа су ушли у вербални окршај – и због тога од стране америчких судија добили по две техничке грешке у низу.

Прву техничку је играчима дао судија Зек Зарба, а када нису престали да добацују један другоме, његове колеге Тајлер Форд и Џејсон Голденберг су их послали у свлачионицу.

Зарба, који је био главни судија утакмице, је накнадно објаснио шта се, из његове перспективе, десило.

„Шрудер и Ирвинг су се сукобили и вербално изазивали толико да су морали да буду раздвојени. Због тога сам им дао обојици по техничку, након што сам их раздвојио“, објаснио је Зарба.

Из овакве одлуке судије може се извући закључак да је желео да покаже ауторитет и моментално смири страсти на терену како не би дошло до ескалације.

Али, пошто се то није десило, према мишљењу судијске тројке остало је још само једно решење.

„Након што су добили по техничку речено им је да престану то да раде. Ирвинг није могао да престане да се дере на Шрудера, па је добио другу техничку и због тога је избачен. Након његовог избацивања, што ћете видети ако погледате видео, Шрудер му је иронично махнуо, тиме га провоцирајући. Због тога је добио другу техничку и због тога је избачен“, додао је Зарба.

​Да ствар буде још лошија по судије, Ирвинг и Шрудер су играли изузетно добро. Звезда Бруклина је имала 18 поена на 6/11 из игре, док је немачки плејмејкер имао 19 поена на 7/11 из игре до искључења.

Љубитељима америчке кошарке остаје да се надају да ће у наредном дуелу Бруклина и Лејкерса бити боље кошарке, али и бољег суђења.

Управо се ове две екипе сматрају главним фаворитима за освајање Источне, односно Западне конференције, те би могли да их гледамо у великом финалу НБА лиге.

(Видео у прилогу испод текста је скеч)

НБА, субота на недељу

Кливленд – Торонто 115:135

Бруклин – Лејкерс 101:126

Оклахома – Филаделфија 93:117

Јута – Сакраменто 128:112

Голден Стејт – Хјустон 125:109

Финикс – Вашингтон 134:106

Портланд – Детроит 118:103

„Српски једнорог“ доживео пех усред утакмице /видео/

Нико никада као Никола Јокић

„Све их тестирајте на дрогу“: Американац бесан због понижавања Јокићевог „Робина“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала