Тзв. комите најављују "Црногорско пролеће" и траже оставку Кривокапића

© Фото : РТНК уступио СпутњикуНикшићке комите блокирале пут ка Подгорици
Никшићке комите блокирале пут ка Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2021
Пратите нас
Протест групе грађана, противника Владе Здравка Кривокапића, почео је окупљањем у Подгорици, а аутоколоне организоване су и Бару, Херцег Новом и Рожајама. Група грађана под називом "Црногорско пролеће" поручује да не припадају политичким партијама и интересним групацијама око њих, јављају црногорски медији.

Учесници скупа носе црногорске заставе, комитске и НАТО заставе, као и крсташ барјак, а из аутомобила пуштају патриотске песме.

​Аутоколоне организоване су и у Бару, херцег Новом, Рожајама.

 И данас су, као и јуче, присталице председника Црне Горе Мила Ђукановића, блокирали пут Подгорица - Никшић код Богетића, због чега су кривично процесуиране две особе, против девет лица су поднете прекршајне пријаве.

"Иницијативни одбор слободних грађана", како себе називају грађани који су блокирали пут, раније је најавио радикализацију протеста уколико влада не испуни њихове захтеве.

У непотписаном допису "иницијативног одбора слободних грађана Црне Горе" раније је наведено да се блокаде спроводе "због перфидних намера владе, којима кроз измене одлука о критеријуму за стицање црногорског држављанства желе да омогуће стицање држављанства за 62.000 странаца, већином држављана Русије и Србије, након чега би они по Уставу били уписани у бирачки списак".

Окупљени су тражили и да се премијер Црне Горе Здравко Кривокапић јавно извини грађанима Црне Горе којима је наводно претио.

Они су поновили да уколико се њихови захтеви не испуне до сутра, да ће грађански протест бити радикализован.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала