Кривокапић: Вељовић руководи „комитско патриотским“ покретом

© Sputnik / Никола БижићЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2021
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић је рекао да је саветник председника Црне Горе Веселин Вељовић штаб из полиције преселио у паралелни орган, додајући да активности по улицама Црне Горе финансира организовани криминал у дослуху са политичарима.

Обавеза свих политичких субјеката у Црној Гори је да позову своје присталице да одустану од окупљања и контраокупљана, да останемо својим кућама, и да се окренемо свакодневним обавезама, миру, реду и раду. То је наша једина обавеза у препороду Црне Горе, поручио је председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић.

Он је, како је саопштено из Владе, упутио је поруку поводом најновијих политичких збивања у земљи.

Поруку црногорског премијера Здравка Кривокапића преносимо у целини:

„Уважени народе Црне Горе,

Врата слободе и демократије у Црној Гори су одшкринута, али то није разлог да ових дана присуствујемо окупљањима која на одређени начин крше ту слободу, заустављајући слободу неких других, који би само да се слободно крећу. Демократија подразумева и протесте, али ти протести морају бити у духу демократије, а то значи, без порука мржње, шовинизма и искључивости.

Црна Гора последњих дана слуша поруке које никада до сада у Црној Гори нису биле присутне, а то су поруке подела на дошљаке и домороце, староседеоце и избеглице. Исто тако, слушамо претње посланика, „пуштањем звери из кавеза“, многе поруке мржње, чак и насиља, и на крају ти исти, који подстрекавају на насиље, очекују да се у Црној Гори деси, како нам намећу, Црногорско пролеће, алудирајући вероватно на Арапско пролеће.

Те године и та пролећа су прошла. Ми данас живимо за нову будућност и ту будућност ћемо остварити сви заједно помирени и професионално обављајући своје функције. Ми сада спремамо црногорско лето, да наши грађани ову туристичку сезону дочекају спремни, а наша држава да им помогне у том послу.

Слике које неко жели да пошаље са црногорских улица раде директно против државе, њене привреде и против свих оних који вредно раде. Обавеза свих политичких субјеката у Црној Гори је да позову своје присталице, да одустану од окупљања и контраокупљана, да останемо својим кућама, и да се окренемо свакодневним обавезама, миру, реду и раду. То је наша једина обавеза у препороду Црне Горе.

Нико не треба да брани Црну Гору од Црногораца, јер ми овде сви живимо као грађани који воле своју земљу.

Посебну пажњу бих усмерио на претходну власт, а садашњу опозицију која има одговорност, јер се они још увек не мире са тим да су изгубили власт. Наравно, њиховим губљењем власти, није изгубљена Црна Гора, ни њен народ. Ми знамо домаћински да водимо ову Црну Гору и ова Влада и Скупштина, а надам се да ће нашем раду да се прикључе и остале институције Црне Горе.

Немојте да вас брине то што они који су све остварили у безакоњу и руковођени својим интересима желе да Црне Горе доведу у неко ново стање у ком се они најбоље сналазе, а то је стање хаоса и нереда.

У том стању засигурно један човек руководи тим активностима, а то је саветник председника Црне Горе господин Вељовић, који је свој штаб из полиције преселио у штаб паралелног органа, који руководи Комитско патриотским покретом. Знамо да ово све финансира организовани криминал у дослуху са политичарима, јер они на тај начин чувају своје интересе.

Зашто је то тако, зато што се корупција своди на нулу, а криминал на најмању могућу меру. Црна Гора није криминална држава, Црна Гора није држава непотизма, Црна Гора је држава добрих домаћина.

Грађане Црне Горе позивам да не наседају на позиве оних који су се огрешили о многе законе, па би сада да и њих увуку у безакоње. Државу још нико није победио, неће ни данас, ни убудуће. А Црна Гора је држава свих њених грађана, који желе да је граде, а не разграђују“, наводи се у поруци премијера, преноси „Ин4с“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала