ЕПС — пионир у продаји зелене струје у Србији /видео/

Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић
Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
У кампањи спречавања климатских промена дошло се до тога да када год се помене ЕПС, многи помисле на угаљ, пепео, загађење. А „Електропривреда Србије“ је почела продају зелене енергије купцима на слободном тржишту још 2018. године.

Пионирски — пре трговаца струјом који су зелене киловате почели у Србији да рекламирају прошле године. То је енергија произведена у хидроелектранама ЕПС-а, а сваки киловат-сат из пакета ЗелЕПС има гаранцију порекла.

У систему гаранција порекла већ је седам хидроелектрана ЕПС-а снаге 1.560 мегавата, а интензивно се ради и на укључивању осталих хидроелектрана у овај сyстем. Идеја је да ускоро купцима буду понуђени и киловат-сати из енергије сунца и ветра.

Треба рећи да ЕПС дуже од века производи зелену електричну енергију у мини-хидроелектранама које не угрожавају животну средину.

О томе шта представља пакет ЗелЕПС, колико су купци заинтересовани за куповину зелених киловата, продаје ли ЕПС зелену струју само у земљи или је и извози, могу ли и грађани — потрошачи из категорије домаћинства купити зелене киловате, у данашњој „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са Братиславом Џомбићем, директором Сектора за развој слободног тржишта у ЕПС „Снабдевању“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала