„Жалим што нисам пустио Савићевића да игра у финалу“

© AP Photo / GIULIO BROGLIOЛегендарни фудбалер Дејан Савићевић
Легендарни фудбалер Дејан Савићевић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите нас
Фабио Капело, прослављени италијански тренер, открио је за чим жали када је у питању 1993. година у којој је Милан, који је он тада предводио са клупе, изгубио у финалу Интерконтиненталног купа.

„Росонери“ су у великом финалу изгубили од Сао Паола 3:2, а напад екипе није предводио Дејо Савићевић јер је Капелу речено да не може да игра због црвеног картона.

Ипак, погрешили су, а италијански стручњак је из поштовања према Румуну Флорину Радучоју, који је био пројектован да игра од почетка, одлучио да га остави у стартној постави и, данас, скоро тридесет година касније жали што је то урадио.

„Жалим што нисам пустио Савићевића да игра у Токију у финалу Интерконтиненталног Купа у ком смо изгубили од Сао Паола“, рекао је Капело за „Ил Ђорнале“.

„Речено ми је да је Савићевић суспендован, али смо неколико сати раније добили информацију да ипак може да игра“, додао је искусни Италијан.

Капело је данима спремао утакмицу за поменутог Радучоја, те није хтео да га увреди избацивањем из поставе тик пре почетка дуела са Сао Паолом.

„Како не бих унизио Радучоја, са којим смо припремали утакмицу, одлучио сам да играм са поставом која ми је била у глави“, открио је Капело.

„Квалитет Савићевића би променио судбину утакмице“, закључио је Капело.

Иначе, Милан је те године играо финале Светског клупског првенства јер је Марсеј, као шампион Европе, био дисквалификован због намештања мечева.

Годину дана касније „росонери“ играли су финале Лиге шампиона и победили су Барселону 4:0, а Дејо Савићевић био је један од најбољих играча на терену, постигавши трећи гол на утакмици чувеним лобом. 

Партизан је изгубио дерби и титулу, али је добио нешто непроцењиво /видео/

Поледица за Спутњик: Плачем што нам ни жреб за куп није регуларан, Партизан је оштећен!

Јавор бацио Звезди рукавицу у лице: У друштву смо Милана и Хофенхајма

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала