„Икеа“ почела градњу новог шопинг-парка у Србији: Отварање 2022.

© Sputnik / Спутњик"Икеа" код Бубањ Потока
Икеа код Бубањ Потока - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Поред робне куће „Икеа“ Београд у Бубањ потоку почела је изградња „АВА Шопинг парка“, пространог трговачког центра на отвореном.

Нови комплекс за куповину и забаву, раније познат као „Икеа Београд ритејл парк“, простираће се на површини од више од 30.000 квадратних метара.

Са ауто-путем ће бити повезан додатним искључењем, а планиран је и прилаз са обилазнице око Београда, саопштено је из ове компаније.

„Веома нам је драго што се радови на овако важној инвестицији за град Београд и локалну заједницу одвијају према плану, упркос тешким околностима услед пандемије. Локална грађевинска компанија ’ИТ Тел‘ и ’Вила град‘, наш главни извођач радова у овом пројекту, запослиће више од 800 нових радника у фази изградње. Надамо се успешном периоду градње и, ако све буде текло по плану, планирамо да отворимо ’АВА шопинг парк‘ у пролеће 2022“, рекао је Бранко Михајлов, главни менаџер пројекта.

Компанија ће овом инвестицијом, вредном више од 50 милиона евра, створити прилику за запошљавање око 400 људи у Србији.

Предвиђена је изградња комплекса у седам фаза.

Прву фазу чине израда насипа на целој локацији, изградња паркинга и интерних колских и пешачких саобраћајница у комплексу, са целом пратећом подземном инфраструктуром и објектима.

У овој фази предвиђени су и станица јавног градског саобраћаја, стајалиште за такси возила, паркиралишта за бициклисте, специфична паркинг места (за лица са посебним потребама, породична паркинг места, потом места за возила са приколицом, за запослене, те она за пуњење електричних возила).

Укупно је пројектовано 1.617 места за паркинг. Од тога 358 места остварено је реконструкцијом постојећег паркинга, док је остатак новопројектован, преноси Б92.

У другој фази предвиђен је велики малопродајни објекат „Стрип мол“ са два издвојена малопродајна објекта – „Кафе“ и „Трафика“.

Затим, трећу фазу чини малопродајни објекат „Do It Yourself“, спратности П+1. Четврта фаза планирана је за два самостална трговинска објекта „Стенд алоун 1“ и „Стенд алоун 2“. Угоститељски објекат „Фаст фуд 1“ чини пету, „Фаст фуд 2“ шесту и на послетку „Фаст фуд 3“ седму фазу.

Како се додаје у званичној документацији, паралелно са изградњом комплекса изводиће се део планиране улице и нови кружни ток, али они нису предмет овог пројекта.

Велики део слободних површина предвиђен је за озелењавање, а у ту сврху изабране су саднице високих лишћара, засади жбуња, перене и украсне траве и травњаци.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала