Како се америчка судбина поиграла са Србином и Словенцем

© AP Photo / David ZalubowskiКошаркаши Лука Дончић и Никола Јокић
Кошаркаши Лука Дончић и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите нас
Српски кошаркашки стручњак Коста Јанков отворено је говорио о начину на који одређене екипе НБА лиге доносе одлуке, успут се осврнувши на партије Луке Дончића и Николе Јокића.

Млади Словенац и Србин већ неколико година пружају феноменалне партије у НБА лиги, наступајући за Далас Мавериксе и Денвер Нагетсе.

Јокић иза себе има МВП сезону током које просечно бележи 26,4 поена, 10,9 скокова и 8,6 асистенција по мечу, те се налази у најужој конкуренцији за најкориснијег играча сезоне.

Дончић не заостаје пуно за момком из Сомбора, па ове сезоне има просек од 28,6 поена, 8,1 скок и 8,8 асистенција по утакмици.

Јанков, скаут вишеструког НБА шампиона Голден Стејт Вориорса, на Твитеру је поделио свој став о томе због чега Србин и Словенац доминирају америчком кошарком.

Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2021
Американци тешка срца признају – Јокићева дружина је „оно право“ /видео/

„Никола Јокић и Лука Дончић су имали среће што су их бирали Денвер и Далас. Да их је бирала нека екипа која више цени физичке предиспозиције од кошаркашке интелигенције, они би сада вероватно били на путу за Европу“, истакао је Јанков.

НБА екипе су кроз историју биле скептичне што се европских кошаркаша тиче, те им нису давале довољну прилику по доласку из Европе, на шта је Јанков алудирао.

Денвер и Далас су малтене од првог момента препознали квалитет који имају Јокић и Дончић, па због тога, поред осталог, два Балканца редовно пишу историју НБА лиге.

Да су играли на сигурно и бирали неког домаћег играча, сигурно је да њихове франшизе не би биле на нивоу на којем су сада.

​► Доминација Николе Јокића – Денвер перфектан од доласка Гордона /видео/

Дончић бриљирао – Далас срушио прву екипу Запада /видео/

Рођена на Кипру, славу стиче у Америци, али бира Србију: „Нисам се двоумила, знала сам свој циљ“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала