Лавров: Кијев води рат против сопственог народа

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да Кијев води рат против сопственог народа.

Говорећи о снабдевању Кијева оружјем, министар је приметио да су власти у Кијеву 2014. године под утицајем „подстицаја“ након преврата извршиле агресију на сопствени народ.

„Стога, када сада представници администрације Зеленског изјављују да Кијев не планира ништа у Донбасу, зато што Кијев не може да ратује против сопственог народа, то није тачно. Кијев је након ‘Револуције достојанства’ напао свој народ и од тада води рат против сопственог народа, које је прогласио терористима, иако становници Донбаса нису нападали никога у остатку Украјине“, истакао је Лавров на заједничкој конференцији за новинаре након разговора са египатским министром спољних послова Самехом Шукријем.

Према његовим речима, становници Донбаса једноставно су тражили да их оставе на миру када су на власт у Кијеву дошли „неонацисти, који су се одмах успротивили правима руског становништва у сопственој земљи“.

„Заиста се надам да ће се ова историја памтити, укључујући и у оним земљама које са Украјином разговарају о могућности испоруке неке војне опреме“, додао је руски министар.

Раније је портпаролка украјинског председника Јулија Мендељ изјавила да Украјина не планира офанзиву на Донбас. Она је навела да Украјина једноставно не може да нападне своју територију и не може да се бори против свог народа.

 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала