Обијена амбуланта у селу код Вучитрна на Косову и Метохији /фото/

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуОбијена амбуланта у селу Гојбуља код Вучитрна
Обијена амбуланта у селу Гојбуља код Вучитрна - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите нас
Непознати починиоци обили су у недељу амбуланту у селу Гојбуља у општини Вучитрн на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за КиМ и затражила од надлежних органа хитну реакцију и хапшење починилаца тог инцидента.

Како се наводи, на амбуланти је поломљено стакло на вратима и прозорско окно, косовска полиција је извршила увиђај, али починиоци још нису откривени.

Здравствена амбуланта у селу Гојбуља је од виталног значаја за примарну здравствену заштиту и прву помоћ житељима тог села у коме живи неколико десетина Срба.

Најновији инцидент посебно забрињава у периоду пандемије вируса корона, када је здравствени систем оптерећен, а људи већ у великој мери уплашени за своје здравље, упозоравају из Канцеларије за КиМ.

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуНа амбуланти је поломљено стакло на вратима и прозорско окно, косовска полиција је извршила увиђај, али починиоци још нису откривени.
Обијена амбуланта у селу код Вучитрна на Косову и Метохији /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
На амбуланти је поломљено стакло на вратима и прозорско окно, косовска полиција је извршила увиђај, али починиоци још нису откривени.

Истиче се да није први пут да се та здравствена станица налази на мети вандала и подсећа да је амбуланта била на мети изгредника и прошле године, али да су мештани села успели да зауставе нападаче.

Канцеларија указује да на мети вандала нису само верски објекти СПЦ на КиМ, већ су у време пандемије вируса корона све чешћи и напади на здравствене објекте у српским срединама на КиМ.

Како се подсећа, прошлог месеца на зиду здравствене амбуланте у Сувом Долу освануо је графит са натписом „УЧК“, који је посебно узнемирио мештане.

Канцеларија за КиМ захтева и да се појача безбедност у српским срединама у јужној покрајини и да се стане на пут угрожавању српске имовине и застрашивању српског народа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала