Принц Хари се вратио кући

© AFP 2023 / DANIEL LEAL-OLIVASПринц Хари
Принц Хари - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите нас
Принц Хари допутовао је током ноћи између недеље и понедељка из Лос Анђелеса у Лондон како би присуствовао сахрани свога деде, војводе од Единбурга принца Филипа, 17. априла.

Војводу од Сасекса су снимили новинари таблоида "Сан" док се искрцавао са свог лета из Лос Анђелеса у 1.15 по лондонском времену. 

Британска краљица Елизабета и њен супруг принц Филип 2011. године - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2021
Преминуо принц Филип, супруг краљице Елизабете Друге

Принца Харија су на аеродромској писти дочекали чланови краљевског обезбеђења и полиција.

Аеродром је напустио "ренџ ровером" под пратњом.

Медији претпостављају да ће принц Хари време до сахране провести у Нотингем котиџу Кенсингтонске палате где је на почетку брака живео са Меган Маркл.

Његова супруга, која је у трећем триместру трудноће, остаје у Лос Анђелесу "по савету лекара".

Принц Хари би по закону требало да у карантину проведе десет дана, али ће му бити дозвољено да присуствује сахрани уколико после пет дана његов тест на ковид 19 буде негативан.

Војвода од Сасекса стигао је на сахрану после разговора са оцем принцом Чарлсом.

Престолонаследник је саопштио да "се радује" да види сина.

Медији спекулишу да ће породица Виндзор искористити време до сахране како би залечила ране, које је проузроковао недавни изразито контроверзни интервју принца Харија и Меган Маркл са Опром Винфри. 

Интервју који је чекао цео свет - Хари и Меган: У палати су бринули о боји коже нашег сина

Интервју је младог принца са места трећег по популарности члана краљевске породице спустио до места трећег по непопуларности.

Међутим, према протоколу, током две недеље жалости у краљевској породици једина тема разговора могу бити њихове успомене на принца Филипа.

Медијима је обелодањено и да је краљица Елизабета Друга била уз супруга у његовим последњим тренуцима живота, као и да је војвода од Единбурга преминуо "уживајући у сунцу".

Разјашњена је још једна недоумица – принц Филип, крштен у цркви светог Ђорђа на Крфу, биће сахрањен у краљевској гробници капеле Светог Ђорђа у замку Виндзор, а не у башти Фрогмор како је желео, пренео је РТС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала