Протестовало удружење фирми које се баве прославама, траже помоћ од државе

© Tanjug / TANJA VALICПротест удружења фирми које се баве прославама
Протест удружења фирми које се баве прославама - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите нас
Заједнички протест удружења ивент индустрије коју чине фирме чија је основна делатност организација прослава завршен је око 18.15 испред Владе Србије.

Захтеви представника ивент индустрије су директна финансијска помоћ за најугроженије делатности за период од када им је, како кажу, забрањен рад, док не почну да раде пуним капацитетом, да Кризни штаб и влада хитно усвоје мере које је прописао Градски завод за јавно здравље Београд, а којима је прописано под којим условима ивент индустрија може да почне да ради, као и тачан датум почетка рада.

На протесту су учествовали и представници удружења музичара, ноћних клубова и барова, удружења салона венчаница, фотографи, сниматељи...
Представник Асоцијације угоститеља Дарио Прпић позвао је државу да буде одговорна према пореским обвезницима и да финансијски помогне угоститељству као једној од најугроженијих грана у пандемији корона вируса.

"Тражимо хитан састанак на коме ћемо представити план помоћи. Надам се да не мисле да ће нас евентуалним отварањем умирити и решити наше проблеме", рекао је Прпић на протесту и додао да они након отварања угоститељских објеката траже финансијску помоћ за последњих 13 месеци и јасне олакшице за будући период.

Прпић је додао да угоститељи траже да се нове мере које се тичу рада тих објеката не доносе без њихових савета.

Следећи протест заказан је за идући понедељак, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала