„Руске железнице“ почињу програм обуке за српске железничаре /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићРегионални Информационо-образовни центар
Регионални Информационо-образовни центар  - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
„Руске железнице“ почињу програм обуке за српске железничаре за рад у оквиру будућег диспечерског центра, чије је пројектовање у току.

Руководиоци „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. и огранка „РЖД Интернешенел“ д.о.о. размотрили су тим поводом са делегацијом Корпоративног универзитета Руских железница могућности и изгледе за сарадњу у организацији напредних програма обуке за више менаџере српске компаније.

Током овог догађаја учесници су посетили регионални Информационо-образовни центар, који је прошле године основало „РЖД Интернешнл“, где су представљене савремене, дигиталне технологије за управљање железничком инфраструктуром, које ће се користити приликом оснивања Јединственог диспечерског центра у Србији.  

© Sputnik / Лола ЂорђевићМакета будућег Јединственог диспечерског центра српских железница
„Руске железнице“ почињу програм обуке за српске железничаре /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Макета будућег Јединственог диспечерског центра српских железница
Роман Баскин, директор Корпоративног универзитета „Руских железница“, рекао је да му је драго да је први међународни пројекат ове компаније управу у Београду.

„Овај бесплатни тренинг помоћи ће да наша сарадња буде на новом, вишем нивоу. Ово је прва посета коју спроводимо након изолације и први тренинг, а након овог уследиће и низ других који ће помоћи српским железничaрима да побољшају квалитет својих услуга“, нагласио је Баскин.

Мансурбек Султанов, директор огранка „РЖД интернешенел“ за Србију, навео је да је ово само први корак, те да ће бити настављена сарадња две компаније у области образовања и размена искустава железничара две земље.

„Није без разлога први корак направљен овде јер постоји пројекат диспечерског центра који је у фази пројектовања“, констатовао је Султанов.

© Sputnik / Лола Ђорђевић Регионални Информационо-образовни центар
„Руске железнице“ почињу програм обуке за српске железничаре /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Регионални Информационо-образовни центар
Он се осврнуо и на друге пројекте „РЖД интернешенел“ који су у току у Србији. Говорећи о прузи Стара Пазова – Нови Сад, Султанов је рекао да је тај део уговора подељен на два.

„За тунел и вијадукт, два најкомпликованија објекта, данас потписујемо папире и крећемо са процедуром почетка гарантног рока“, прецизирао је он.

Што се тиче другог анекса уговора, који се односи на саму железничку пругу и осталу инфраструктуру, она је завршена 93 одсто, како у физичком, тако и у финансијском смислу.

„Све што смо обећали, наш део посла, биће завршен у децембру текуће године“, навео је Султанов.

Кад је реч о прузи од Ваљева до Врбнице, који је српски део Барске пруге, како је истакао Султанов, већ је завршено 77 километара те пруге и сада су у току разговори о наставаку посла, а за један од објеката, тзв. Стојанов мост сада се ради на пројектовању убрзним темпом да био већ у јуну био потписан уговор.

Сергеј Стољаров, генерални директор „РЖД Интернешнл“ д.о.о., поручио је уочи састанка делегација две железнице да је једна од специфичности рада ове компаније у свакој земљи организација обуке железничких стручњака на свим нивоима у циљу ефикасног рада на новој изграђеној инфраструктури.

© Sputnik / Лола ЂорђевићРегионални Информационо-образовни центар
„Руске железнице“ почињу програм обуке за српске железничаре /фото/ - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Регионални Информационо-образовни центар
„Ми блиско сарађујемо са нашим инвеститорима и већ током процеса изградње преносимо своје искуство и знање колегама. У ту сврху је и створен Информационо-образовни центар у Београду. Осим тога, ми организујемо професионалну обуку железничара у руским научним установама, чију предност су већ могли да процене студенти из Србије“, навео је Стољаров.

Следећа два дана, 13. и 14. априла, 20 руководилаца различитих сектора „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. ће учествовати на тренингу Корпоративног универзитета Руских железница посвећеном уметности вођења преговора. Дводневни интензивни курс ће бити одржан уз коришћење интерактивних индивидуалних и групних задатака, израду техника и стратегија за преговарање.

Корпоративни универзитет Руских железница успешно ради већ више од 10 година. У његовом арсеналу се налазе јединствени програми за обуку, организовани на нивоу и по принципу MBA, израђени специјално у циљу повећања квалификација виших и средњих менаџера руске железничке компаније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала