Британац сломио Лајовића после два дана, Филип без борбе, на реду је – Новак

© AP Photo / Andy BrownbillДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите нас
Уторак није био најбољи дан за српске тенисере у Монте Карлу пошто су Душан Лајовић, Миомир Кецмановић и Ласло Ђере елиминисани. Образ Србије осветлао је Филип Крајиновић ком је меч предао Николоз Басилашвили, док ће Новак Ђоковић у среду започети турнир у месту где му је званична резиденција.

Све је кренуло од пораза Миомира Кецмановића од ког је бољи био искусни Фабио Фоњини.

Српски навијачи надали су се да би нешто могло да се промени у наставку дуела Данија Еванса и Душана Лајовића. У наставку, пошто је меч прекинут у понедељак због кише.

Српски тенисер Миомир Кецмановић током дуела са Фабиом Фоњинијем у Монте Карлу - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Ђоковић против „грешника“, Кецмановић без изненађења

Виђена је велика драма, а Лајовић није успео да оправда улогу фаворита, највише због тога што се „распао“ почетком трећег сета.

Пре овог дуела Британац четири године није знао за победу на шљаци, али и поред тога Лајовић није успео да из меча изађе као победник.

Српски тенисер први сет, који је одигран у понедељак, изгубио је 6:3, међутим, убрзо је почела киша и до краја дана нису успели да заврше меч.

Настављен је у уторак и виђена је велика драма. Дуци је некако успео да се извуче, спаси две меч лопте у тај-брејку и изједначи у сетовима – 6:3, 6:7 (11).

Ипак, то као да га је исцрпело, пошто је на старту трећег периода два пута допустио противнику да му одузме сервис. Еванс је повео са великих 4:0 и до краја није испуштао предност – 6:3, 6:7 (11), 6:2. Еванса у наредном колу чека Хуберт Хуркач.

После Лајовића на терен у Монте Карлу изашао је Ласло Ђере. Српски тенисер, ком је шљака омиљена подлога, није успео да пружи јачи отпор Карену Хачанову.

Руски тенисер рутинске је славио 6:4, 6:1 и у другом колу противник му је бољи из дуела Карењо-Буста – Траваља.

Последњи српски играч данашњег програма био је Филип Крајиновић који је, испоставиће се, имао лак посао. Противник му је био Грузин Басилашвили који се није добро осећао, те је после губитка од 6:1 и 2:0 одлучио да преда дуел српском тенисеру.

Крајиновић се у другом колу састаје са Хуаном Игнасиом Лондером који је у жреб ушао уместо Данила Медведева који има вирус корона.

Од српски тенисер чека се још само Новак Ђоковић. Најбољи играч света стартоваће турнир у среду у 12.30. Противник му је талентовани Јаник Синер, те ће Новак одмах од старта имати озбиљан испит.

​► Ђоковић против „грешника“, Кецмановић без изненађења

Велика победа за велику наду српског тениса!

Страх у Надаловом тиму – због Медведева настаје општа пометња?!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала