Крај Јокићевих шампионских амбиција!

© AP Photo / Jeff ChiuКошаркаш Денвер Нагетса Џамал Мареј
Кошаркаш Денвер Нагетса Џамал Мареј - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите нас
Џамал Мареј, уз Николу Јокића најважнији кошаркаш Денвер Нагетса, завршио је сезону, пошто је магнетна резонанца показала да је покидао лигамент левог колена, што самим тим значи да је ово крај шампионских амбиција франшизе из Колорада и Николе Јокића.

Канађанин, који иза себе има одличну сезону, повреду је доживео на мечу против Голден Стејт Вориорса и у том тренутку није се знао степен повреде.

Магнетна резонанца убрзо је урађена и, нажалост, стигле су најгоре могуће вести – покидан је лигамент левог колена (АЦЛ).

Плејмејкера Денвер Нагетса очекује операција, а потом и вишемесечни опоравак, те би на терену могли да га гледамо тек средином или крајем следеће такмичарске године.

Џамал Мареј лежи на паркету због хорор повреде колена - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Хорор повреда Јокићевог саиграча: „Био је у агонији, молите се за њега“ /видео/

Ова вест је поражавајућа за франшизу из Колорада јер је Мареј, уз Јокића, најважнији кошаркаш екипе, те и шампионске аспирације, које су Нагетси имали, падају у воду.

Мареј је у прошлогодишњем плеј-офу био један од најбољих кошаркаша, његове партије против Јуте Џез и ЛА Клиперса и данас се препричавају, и на 19 утакмица, колико је одиграо у доигравању, просечно је бележио 26,5 поена и 6,6 асистенција, а Денвер је дошао до финала Запада.

Нагетси без њега и са њим на терену не могу да се пореде, то је уосталом показао и дуел против Бостон Селтикса када је екипа Мајка Мелоуна испустила велику предност у тренуцима када је Јокић одмарао.

У тим моментима, када Јокић одмара, углавном на терену буде Мареј, који својим квалитетом не би допустио противнику да направи серију 20:0, као што је био случај против Селтикса.

И пре повреде Мареја, Никола Јокић је носио велики терет, а сада ће он (терет) бити енормно тежи.

Денвер тренутно заузима четврто место на Западу са скором 34/20, до краја сезоне остало је још 18 утакмица и видећемо на ком месту ће Нагетси завршити у изостанку другог најбољег играча екипе.

Оно што је сигурно, шампионске амбиције Денвер Нагетса пале су у воду повредом Мареја.

Хорор повреда Јокићевог саиграча: „Био је у агонији, молите се за њега“ /видео/

Бриљантна партија Јокића у сенци нестварног Стефа Карија /видео/

„Јокић мора да престане да кука“ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала