Европа добија новог шампиона – ПСЖ елиминисао Бајерн!

© AFP 2023 / FRANCK FIFEБразилски фудбалер Нејмар у дуелу са играчима Бајерна
Бразилски фудбалер Нејмар у дуелу са играчима Бајерна  - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите нас
Фудбалери Пари Сен Жермена елиминисали су Бајерн из Минхена, иако су у реванш утакмици на свом стадиону изгубили 1:0. Екипа из престонице Француске у првом сусрету славила је са 3:2, те је због више голова у гостима прошла у полуфинале Лиге шампиона.

У другом сусрету вечери фудбалери Челсија поражени су од Порта 1:0, али како су у првом дуелу славили 2:0, наћи ће се међу четири најбоље екипе Европе.

ПСЖ – Бајерн Минхен

Иако је на сусрету француског и немачког шампиона виђен само један гол, утакмица је била препуна добрих шанси и узбудљивих тренутака.

Већ у трећем минуту Парижени су имали шансу преко Мбапеа који шутирао мало поред леве стативе. Играло се у јаком темпу, а Бајерн је први пут озбиљно запретио у 27. минуту.

Џошуа Кимих се нашао у прилици, а ударац му је завршио тик поред оквира гола. До краја полувремена гледали смо атомски фудбал јер је готово свака акција била гол шанса.

Велике шансе имао је Нејмар, али је оквир гола три пута спречио Бразилца да постигне гол. Актуелни шампион Европе то је казнио у 40. минуту.

Максим Шупо-Мотинг искористио је одбитак и главом је послао лопту иза леђа Кејлора Наваса. До краја полувремена резултат се није мењао, те је минхенски клуб имао минималну предност.

На старту другог полувремена Давид Алаба имао је добру шансу, а седам минута касније запретио је и Анхел ди Марија. Играо се атомски фудбал, Бајерн је нападао, а можда и најбољу шансу имао је у 83. минуту.

Лирој Сане одлично је прошао, Бакер није имао шансу, али је фалила завршница. Немац је послао нешто између шута и центаршута, те је лопта завршила поред стативе.

ПСЖ се панично бранио, имао је неколико прилика из контранапада, али лопта није желела иза леђа Мануела Нојера. Немачки голман је имао неколико бриљантних интервенција које су директно спречиле играче ПСЖ-а да дођу до стопостотне шансе.

У последњим минутима утакмице шампион Европе је све покушао, нападао, а кључну интервенцију направио је Кејлор Навас у 93. минуту када је пресекао центаршут Санеа.

Бајерн је на крају победио у реваншу, али славље је припало фудбалерима Пари Сен Жермена. ПСЖ ће у полуфиналу играти против бољег из сусрета Борусија Дортмунд – Манчестер сити.

Челси – Порто

У другој утакмици вечери, десила се слична ситуација пошто је поражени Челси прошао у полуфинале.

Порто је био бољи противник у реваншу и заслужено је победио, али је због лошег првог сусрета испао из Лиге шампиона.

Једини гол на утакмици постигао је Мехди Тареми у 94. минуту. Касно је екипа из Португалије постигла гол, те је Челси успео да се провуче и прође међу четири најбоља тима Европе.

Тареми је постигао спектакуларан гол маказицама за утешну победу Порта.

У среду су на програму преостала два дуела четвртфинала Лиге шампиона. Дортмунд се састаје са Ситијем, који има гол предности из првог сусрета (2:1), а Ливерпул чека Реал Мадрид и јури заостатак од 3:1 колико је било у првом сусрету у престоници Шпаније.

Обе утакмице играју се у 21 час.

И робот зна да закаже /фото/

Окрњен легендарни Пољуд, бура „однела“ носач крова /фото/

„Жалим што нисам пустио Савићевића да игра у финалу“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала