„Ово није ситуација у којој желимо да будемо“: Ново упозорење СЗО

CC BY 4.0 / nursetogether / WHO World Health Organization website on Coronavirus pandemic COVID-19Светска здравствена организација
Светска здравствена организација - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите нас
Светска здравствена организација упозорава да пандемија коронавируса експоненцијално расте.

Та светска организација раније је саопштила да се очекује пораст броја оболелих и преминулих у недељама које следе, упркос свим напорима да се пандемија стави под контролу убрзаном вакцинацијом. Према најновјим подацима, трансмисија вируса уопште не опада жељеном брзином.

Највиши званичници СЗО сматрају да је свет на критичној тачци због експоненцијалног раста броја заражених, упркос своим напорима држава и њихових влада да обуздају ширење ковида 19, пише Б 92.

На последњој панел дискусији СЗО одржаној у Женеви у понедељак, број нових случајева коронавируса широм света достигао је забрињавајући ниво.

"Ми смо на критичној тачки што се тиче пандемије", речено је на тој дискусији, на којој је истакнуто и да је прошле седмице око забележено око 4.4 миллиона нових случајева.

"Ово није ситуацију у којој желимо да будемо када имамо широко распрострањене мере. Сада је време када свако од нас треба да застане и запита се шта би требало да радимо", казали су стручњаци СЗО.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала