Путно осигурање ће ове године бити скупље и за 50 одсто

© AP Photo / Darko VojinovicГранични прелаз Хоргош
Гранични прелаз Хоргош - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Већина осигуравајућих кућа су у путна осигурања већ уврстиле и покриће у случају инфекције ковидом 19. Овај трошак ће, међутим, у односу на стандардно путно осигурање бити већи за око 50 одсто

Случај труднице из Београда, која се због компликација прошле године породила у шестом месецу трудноће, током летовања у Турској, још једном је подсетила на значај путног осигурања. Тада је, срећом, уз уплаћених око 10 евра, било покривено лечење у вредности од неколико десетина хиљада евра, порођај, боравак у болници, чак и боравак бебе у инкубатору. Повратак у Србију није био могућ два месеца, па су осигураници морали да доплате и преко осигуране суме, али их је то знатно мање коштало него да су путовали без осигурања, преноси портал Каматица.

Осигурања за путовања у Европи покривају трошкове лечења у случају непредвиђених ситуација од 30.000 до 40.000 евра, док је осигурана сума у случају вируса корона, од 5.000 до 35.000 евра.

"Када се уговара додатно осигуравајуће покриће за осигуране случајеве ковида 19, уз плаћање ове додатне премије осигурања, покривени су трошкови медицинских прегледа, тестирања у случају испољавања симптома инфекције, због хитне медицинске помоћи и дијагнозе инфекције. Обухваћени су и трошкови за лекове, болничко лечење, као и трошкови повратка кући".

Поједине компаније су већ прошле године понудиле и допунско покриће за ковид 19, које, као и код стандардног путног осигурања, важи за трошкове лечења до 35.000 евра, за шта тврде да је највећи износ осигурања на тржишту.

"Путно осигурање са покрићем ковида 19, обухвата стандардна покрића изненадних болести или незгоде у иностранству до 30.000 евра, са разликом што клијентима након потврде присуства короне, омогућава организацију медицинске помоћи, терапију, болничко и ванболничко лечење од короне до 5.000 евра", кажу у једној компанији. "Ово осигурање не укључује превентивно тестирање на корону и трошкове боравка у карантинској изолацији."

Док полиса стандардног путног осигурања за 10 дана боравка у било којој европској земљи углавном кошта око 10 евра, са додатним ковид 19 покрићем, је око 2.000 динара. Постоје и породични пакети, где за двоје одраслих и двоје деце, путно осигурање са додатним ковид 19 покрићем кошта око 5.000 динара за 10 дана.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала