Украјина добила похвалу од НАТО-а

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаСамит НАТО у Бриселу
Самит НАТО у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите нас
Представници држава НАТО-а разговарали су са шефом украјинске дипломатије Дмитријем Кулебом у Бриселу о ситуацији на истоку Украјине.
„Савезници су потврдили чврсту подршку НАТО-а суверенитету и територијалном интегритету Украјине. Они су изразили забринутост повећањем руског војног присуства на територији, поред границе Украјине и наставком кршења режима прекида ватре на истоку Украјине“, наводи се у документу који је објављен на крају седнице комисије Украјина-НАТО.

Како се наводи, генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг је том приликом „позвао Русију да прекине груписање војске, провокације и почне са деескалацијом“.

„Савезници настављају да позивају Русију на конструктивно учешће у делатности ОЕБС-а. Они су похвалили Украјину за уздржаност према провокацијама које долазе од Русије“, нагласили су у Алијанси.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова недавно је упозорила да чланство Украјине у НАТО-у носи опасност од велике ескалације на југоистоку земље и може довести до неповратних последица за украјинску државност.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала