Украјинско Министарство здравља разматра захтев за регистрацију „Спутњика Ве“

© Sputnik / Магда Гибелли / Уђи у базу фотографијаПакети са вакцином против ковида "Спутњик Ве"
Пакети са вакцином против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите нас
Министарство здравља Украјине разматра захтеве за регистрацију и производњу руске вакцине против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V), његово одобрење омогућиће да се успостави производња вакцина у земљи, изјавио је шеф политичког савета украјинске странке Опозициона платформа – За живот, Виктор Медведчук.
„Поднете су пријаве за производњу вакцине ‘Спутњик Ве’ и за регистрацију надлежним органима Министарства здравља Украјине. И чим се добије дозвола, моћи ће да се успостави производња и прави своја вакцина“, написао је Медведчук на свом Твитеру.

​У јануару је компанија „Биолек“ са седиштем у Харкову саопштила да је поднела документе за регистрацију руске вакцине „Спутњик Ве“. Министар здравља Украјине Максим Степанов потврдио је да је захтев примљен, али је изразио уверење да је Министарство здравља у стању да земљи обезбеди вакцине „водећих светских произвођача“.

Вакцина против ковида 19 Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2021
Геноцид над сопственим народом: Украјински посланик о одбијању Кијева руске вакцине

Председник Украјине Владимир Зеленски је, коментаришући могућност вакцинације Украјинаца руском вакцином изјавио да „Украјинци нису покусни кунићи“ да би на њима експериментисали. Врховна Рада касније је усвојила закон којим се у земљи забрањује употреба вакцина развијених „у држави агресору“.

Вакцина „Спутњик Ве“ одобрена је у 60 земаља са укупном популацијом од око три милијарде људи. Ефикасност вакцине од 91,6 одсто, што је потврђено у водећем медицинском часопису „Лансет“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала