Вашингтон жели дијалог са Москвом, али наставља са притисцима

© AP Photo / Susan WalshБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Пратите нас
САД желе дијалог са Русијом, али ће наставити да врше притисак на Москву, саопштила је потпаролка америчког председника Џен Псаки.
„Наш приступ односима са Русијом је: очекујемо да односи буду изазов, да буду настављени тешки преговори, спремни смо да се носимо са њима. Међутим, наш циљ је да наши односи са Русијом буду предвидљиви и стабилним, да водимо дијалог“, рекла је Псаки на брифингу.

„Треба да направимо план. То ће бити први разговор на том нивоу о томе. Циљ је, наравно, да будемо поштени и отворени у областима у којима се не слажемо и где изражавамо забринутост, али исто тако да заједно радимо тамо где је то у узајамном интересу“, додала је она, наводећи пример Иран и продужење споразума СТАРТ-3.

„Разговараће се о бројним питањима како се (састанак) буде ближио“, додала је Псаки.

Како је објаснила, за сада је рано говорити о месту одржавања самита. То ће бити наредних месеци, значи, на лето.

Она је нагласила и да ће Вашингтон наставити да врши притисак на Москву.

Подсетимо, председник САД Џо Бајден позвао је руског лидера Владимира Путина и предложио му је да одрже састанак у трећој држави, саопштила је Бела кућа. Поред тога, током телефонског разговора Бајден је изразио забринутост „изненадним“ повећавањем руских војних снага на граници са Украјином.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала