Бајден предложио Путину да се састану „наредних недеља“

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Уђи у базу фотографијаБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
Пратите нас
Председник САД Џо Бајден предложио је руском лидеру Владимиру Путину да се састану „наредних недеља“, рекао је амерички државни секретар Ентони Блинкен.
„Више бисмо волели да са Русијом имамо стабилне и предвидљиве односе. То, са друге стране, захтева отворене линије комуникације како бисмо јасно могли да говоримо о нашим погледима, политици, нашим приговорима на поступке Русије. То је важно како би се избегле погрешне процене. То сте и видели јуче када је председник Бајден подигао слушалицу, позвао председника Путина и предложио му да се састану наредних недеља“, рекао је Блинкен на прес-конференцији у Бриселу.

Раније је Бела кућа саопштила да би се лидери могли састати у наредних неколико месеци.

Путин и Бајден су у уторак одржали други телефонски разговор од инаугурације америчког председника. Како је саопштио Кремљ, председници су детаљно разговарали о стању билатералних односа и низу међународних питања. Бела кућа је навела да је Бајден предложио Путину да у наредним месецима одрже лични састанак „у трећој земљи“.

Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден је у интервјуу за „Еј-Би-Си“ изјавио да ће руско руководство морати да „плати цену“ у вези са покушајима мешања у америчке изборе, које се приписује Москви. Осим тога, шеф Беле куће потврдно је одговорио на питање да ли Путина сматра „убицом“. Председник Русије Владимир Путин је, реагујући на ту изјаву, америчком лидеру пожелео добро здравље. Касније је предложио Бајдену јавну онлајн дискусију.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала