ДФ: Ђукановић би да са делом нове већине брани оне који су пустошили Црну Гору

© ДФДемократски фронт лого
Демократски фронт лого - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
Пратите нас
Председник Црне Горе Мило Ђукановић жели да, кроз партнерство са делом парламентарне већине, одбрани кључне интересе мање групе људи која је пустошила и криминализовала државу 30 година, оценили су из Демократског фронта (ДФ).

"Немерљиво смо задовољни ставом Ђукановића да у нашем политичком савезу не препознаје будућег коалиционог партнера, као што је то препознао у премијеру Здравку Кривокапићу и другим, мањим чиниоцима парламентарне већине“, поручили су из ДФ-а.

Према њиховим речима, Ђукановић је синоћ на Јавном сервису отпочео са потрагом за новим политичким савезницима.

"И нека им је свима срећно који желе коалицију с њим“, додали су из ДФ-а.

Ђукановић се једино плаши бескомпромисности ДФ-а

Они сматрају да је, управо тим позивом, Ђукановић још једном потврдио да је ДФ снажна брана његовом повратку на власт и да се једино плаши њихове бескомпромисности и одлучности.

"Синоћ је и последњем лаику било јасно да Ђукановић жели кроз партнерство са делом парламентарне већине да одбрани кључне интересе једне омање групе људи која је пустошила и криминализовала Црну Гору пуних 30 година“, оценили су из ДФ-а.

Из тог политичког савеза су навели да су од Ђукановића добили и појашњење да је синтагма “пећински национализам”, коју су протеклих година употребљавали неки други политички субјекти у нападима на ДФ, његов аутентични изум.

"Иако је управо председник Демократске партије социјалиста (ДПС) у септембру прошле године позивао своје присталице у шуму и на устанак“, додали су из ДФ-а.

Према њиховим речима, када су у том политичком савезу дознали да су се тајно састајали Кривокапић, Алекса Бечић и Ђукановић, питали су о чему су то разговарали.

"И није нам јасно шта је необично у томе да политички партнери из већине која подржава Владу имају информације о састанцима са политичким противницима“, казали су из ДФ-а.

„Хришћански признајемо да нам је потребна помоћ“

Како су навели, после грубог одбијања Кривокапића да се упознају са постигнутим договорима са састанка, следећег дана су отпочели здружени напади на ДФ.

"Одмах су доведени у питање поново договорени тужилачки закони, а истовремено се разним маневрима избегава формирање нове власти у Никшићу“, каже се у саопштењу.

Из ДФ-а су навели да се, на примеру Никшића, успоставља неки нови, до сада непознати „принцип”.

"Како би се проблематизовало и чак довело у питање обећање које смо дали грађанима да ћемо у том граду победити и отети га из руку криминалне хоботнице ДПС-а“, додаје се у саопштењу.

И поред, како су казали из ДФ-а, њихове снажне подршке Влади и помоћи да превазиђе непотребне свађе и слабости, „хришћански признајемо да нам је потребна помоћ“.

"Зато верујемо да ће се оне важне адресе које су нам препоручиле Кривокапића и гарантовале за његову исправност, јасно одредити и помоћи да се завађени чланови Владе помире“, навели су из ДФ-а.

Према њиховим речима, ДФ није очекивао сукобе и свађе „у властитој кући“.

"А сигурно нисмо могли ни замислити да се неко из нове већине тајно састаје са Ђукановићем“, каже се у саопштењу.

„Хвала ни за шта“

Из ДФ-а су упитали шта би било да су „те поштоване адресе“, када већ несу желеле да подрже никог из тог савеза, уместо Кривокапића, предложиле професорицу Весну Братић, доктора Владимира Лепосавића или адвокате Митрополије црногорско-приморске, за које, како су рекли, немају сумњу да би спроводили и штитили изборну вољу грађана.

"Вероватно да су они којим случајем нашом подршком изабрани за премијера сигурно нам се не би обратили речима ”Хвала ни за шта”, као што је то урадио Кривокапић пре два дана“, казали су из ДФ-а.

Како су навели, да је којим случајем неко од њих на функцији премијера, не би кадрови ДПС-а заузимали високе позиције у држави „и на сваки начин опструирали демонтажу Ђукановићеве криминалне хоботнице по дубини“.

"Недостојне измишљотине Кривокапића о наводним тајним сусретима главних жртава прогона мафијашког режима - лидера ДФ-а са Ђукановићем, најбоље говоре о особи која по хиљадити пут ухваћена у лажи, своје разоткривене састанке са шефом мафије, а који је истовремено и председник Црне Горе, покушава импутирати другима“, навели су из ДФ-а.

Они су поручили да је њихова дужност да бране вољу више од 133 хиљаде гласача, и то без било какве кохабитације са Ђукановићем.

"ДФ нема дилему да се власт може вршити и уздигнутог чела и да се не морају издати идеолошка и национална уверења, ради шверца цигарета, Мајбаха и трећих секретарица у западним амбасадама“, закључује се у саопштењу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала