Михајловићева: Инспекцијске контроле да би се сачувала животна средину у рударским активностима

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗорана Михајловић
Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
Пратите нас
Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је да ће надлежне инспекције наставити да раде свој посао и предузимати све мере како би животна средина била сачувана у рударским активностима.

Михајловићева је у саопштењу објаснила да је, кад је реч о руднику Јама, надлежни рударски инспектор крајем марта наложио обуставу свих рударских активности на изградњи три вентилациона окна, сервисног окна и ископа у руднику Јама компаније "Зиђин копер", на шта је указала и током јучерашњег гостовања на ТВ К1. 

Рудар - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2021
Обустављени радови кинеске компаније „Зиђин“ у руднику Јама

Реагујући на тврдње представника Странке слободе и правде из Бора, да рудник Јама ради, Михајловићева је у саопштењу навела да је "држава урадила свој посао и надлежне инспекције су реаговале и по притужбама грађана који живе у околини рудника Јама, као и у другом случају, загађења реке Пек".

"То ће се наставити без обзира на неистине које износи део опозиционих странака и покушаје да оно што држава ради на заштити интереса грађана и на заштити животне средине, представе неистинито, из својих политичких интереса”, рекла је Михајловићева.

"Инспекцијске контроле ће бити присутне и даље, и да би се проверило да се издати налози поштују, али и због поступања по другим представкама грађана Бора", казала је она.

Други случај загађења којим се инспекција бавила је загађење реке Пек, где су у инспекцијској контроли учествовале инспекције три различита министарства.

"Рударски инспектор је изрекао мере компанији ''Зиђин копер'' за загађење реке Пек и имају рок до 30. априла да отклоне све неправилности. Али, будући да потенцијалних загађивача сигурно има још, у наредном периоду све три инспекције ће наставити да се баве овим проблемом, како би се утврдили сви потенцијални загађивачи реке Пек и река довела у првобитно стање, пре овог загађења", навела је Михајловићева, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала