Спрема ли Европа југословенски сценарио за Босну /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
Пратите нас
Политичари из Словеније, која је била једна од учесница разбијања Југославије, сада предлажу – разбијање Босне и Херцеговине. Тако барем наговештава неслужбени документ који је словеначки премијер Јанез Јанша наводно послао председнику Европског савета Шарлу Мишелу, што је изазвало буру реаговања и праву узбуну у Сарајеву.

Да се нешто кува за Босну и Херцеговину у европским кухињама потврђује и чињеница да је председник Словеније Борут Пахор приликом недавне посете Сарајеву поставио питање да ли је могуће мирно раздруживање Босне и Херцеговине.

Отвара ли се тиме Пандорина кутија и да ли је могуће прекомпоновање Босне и Херцеговине без рата и прекрајања граница на читавом Балкану? Тиче ли се идеја довршетка распада Југославије и Космета? Да ли би се свела на стварање „велике Србије“ и „велике Албаније“? Јача ли у Европи свест да су нерешени проблеми Балкана у ћорсокаку и ко је крив за то?

Гости у београдском студију овог поподнева су новинар, дугогодишњи дописник дневног листа "Политика" из Немачке Мирослав Стојановић и бивши амбасадор наше земље у Берлину и Бечу Милован Божиновић. Видео-везом идемо и у Источно Сарајево  а наш саговорник биће Радован Ковачевић, саветник српског члана Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика.

Емисију уређује и води Тања Трикић.

Слушајте нас на фреквенцији Радио Новости 104,7 мегахерца , гледајте на фејсбуку Спутњика и Радио Новости али и одложено на Јутјуб каналу Спутњик Србија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала