Ђоковић пред великим изазовом – може ли Монте Карло да засени Београд?

© AP Photo / Christophe EnaЂоковић у полуфиналу Ролана Гароса
Ђоковић у полуфиналу Ролана Гароса - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, до сада је освојио 15 трофеја на шљаци. Први турнири којима ће српски ас отворити сезону на најспоријој подлози на Туру биће Монте Карло и Србија опен, на којима има по две титуле.

Први трофеј у каријери Ђоковић је подигао управо на шљаци. Било је то давне 2006. године на Отвореном првенству Холандије у Амерсфорту.

Овај турнир истовремено је претеча Србија опена, јер су организатори 2008. године продали право организације породици Ђоковић, када је турнир премештен у Београд.

Први рекет света највише победа има у Риму – четири, једну мање има у Мадриду, потом следе Београд и Монте Карло на којима је славио по два пута, док је Есторил и Ролан Гарос освојио само једном у каријери.

Прва два турнира на којима ће се Ђоковић такмичити након подизања свог 18. Грен слем трофеја у Мелбурну биће редом – Монте Карло и Београд.

Конкуренција у држави Новаковог пребивалишта биће јача него у граду његовог рођења, али је Србин изјавио да је спреман физички јер већ дуже време бруси форму управо у Монаку.

Њему ће ривал у првом издању у Монте Карлу бити Јаник Синерфиналиста овогодишњег турнира у Мајамију и 22. тенисер света.

„Тренирао сам доста са њим пре неколико година, док је био јуниор. Могао сам да видим његов напредак, заиста је импресиван. Синер је веома добра особа, доста посвећен тенису. Он има све што је потребно да би постао шампион, и окружен је правим људима. Амбициозан је и гладан је победа“, рекао је Ђоковић о Синеру.

Хоће ли Новак успети да засени Београд својом трећом титулом у Монте Карлу сазнаћемо до 18. априла када је заказано финале првог такмичења на најспоријој подлози Тура, а први меч Ђоковића у Монте Карлу пратите од 12.30 на страницама Спутњик спорта. 

О великом повратку тениса у Београд поновним одржавањем Србија опена, у емисији Спутњик спорт – Миљанов корнер говорио је директор турнира Ђорђе Ђоковић:

Тмуран дан за српски тенис у Београду

Немац руског порекла мисли да више није „клинац“ – шта ће на то „рећи“ Ђоковић?

Ђоковић се предомислио – нека се спреме Федерер и Надал!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала