Ужарена свемирска кугла експлодирала на небу изнад Флориде /видео/

CC0 / Pixabay / Метеори - илустрација
Метеори  - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2021
Пратите нас
Више од 250 људи известило је о великој ватреној кугли на небу изнад Флориде, за коју се верује да је део астероида који је сагорео у атмосфери Земље. Ово би могао бити један од највећих метеора у овој години који је стигао до Земље.

Америчко друштво за изучавање метеора (АМС) саопштило је да је ватрена кугла примећена изнад Флориде, а могла се видети чак и до Џорџије, у уторак у 02:17 сати. АМС је примио 259 извештаја о тој појави.

Већина видео снимака приказује како се ватрена кугла спушта под стрмим углом, пре него што експлодира и нестане са ноћног неба.

Тачно порекло ужарене кугле је нејасно. Неки су нагађали да би то могао бити астероид GW4, свемирска стена величине аутомобила која је требало да прође између Земље и Месеца или комад који се од ње одломио.

Међутим, GW4 је прошао поред Земље у понедељак ујутро, и то "изузетно близу", према појединим подацима из Европе.

Астроном Хардвардовог центра за астрофизику Џонатан Мекдавел рекао је да ватрена кугла изнад Флориде нема никакве везе са GW4.

Запажања АМС-а показују да је свемирска стена експлодира изнад источне обале Флориде, тако да су њени остаци вероватно негде на дну мора, преноси РТ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала